avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Calculul debitului principal restant la un credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Calculul debitului principal restant la un credit

Buna ziua tuturor,

De curand mi-a fost cesionat contractul de credit catre o firma de recuperare. Nu am sa dau detalii despre modul cum s-a ajuns aici(cu toate ca nu sunt de acord cu 'automatismul' sistemului si lipsa de comunicare cu banca). Cert este ca, dupa 3 ani de zile si plata sub forma de rate a mai mult de jumatate din creditul luat, am fost pus in situatia de a figura ca restant si debitor cu o suma cu 10% mai mare decat creditul luat, ceea ce la un calcul simplu imi da o dobanda mult mai mare decat cea din contract. Stiam conform graficului de rambursare ca in prima parte a periodei de rambursare raportul dobanzii in valoarea ratelor este foarte mare, dar luand in calcul procentul dobanzii de 12% pe an,dar intrebarea mea este daca exista baza legata de recalculare a debitului principal, raportat la valoarea ratelor achitate si cuantumul dobanzii/an ?
Astept sugestiile dvs. pe aceasta tema !
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
Catanic, utilizator

Alte discuții în legătură

Calculul debitului principal restant la un credit Catanic Catanic Buna ziua tuturor, De curand mi-a fost cesionat contractul de credit catre o firma de recuperare. Nu am sa dau detalii despre modul cum s-a ajuns aici(cu ... (vezi toată discuția)
Valoarea dobanzii din rata lunara a creditului ipotecar mihailll mihailll In dec 2008 am contractat un credit ipotecar cu dobanda fixa primul an apoi variabila 6m+2,1% marja bancii. Uitandu-ma de curand pe graficul de rambursare am ... (vezi toată discuția)
Dobanda datorata bancii in cazul platii anticipate ioanamihaela ioanamihaela Am platit anticipat un credit luat in iunie 2006 la una din bancile mari care detine un record de clienti nemultumiti. Am constatat ca dobanda incasata pana ... (vezi toată discuția)