am si eu mai multe intrbari, cine poate sa imi spuna ce cheltuieli pot avea la o firma ce plaseaza muncitori in strainatate: eu am considerat asa
- cheltuieli cu salariile
- cheltuieli cu chiria am factura lunar din germania(tb tradusa?)
-cheltuieli cu diurna
la contactele de munca tb facut si altceva in mod special fata de ceea ce este normal:- dosarul salariatului cu toate actele( copie ci,diploma studii, fisa postului ,repartitia de la somaj, contractul de munca?, regulamentul intern)
pana acum am facut urmatorii pasi
- a deschis firma
a cerut codul de tva
- cerere de inregistrare registru operatorilor comunitari
-urmeaza sa faca contractele de munca
- a prezentat oferta de munca colaboratorului din germania si au semnat contractul ambele firme
-firma din germania a trimis un avans de 2000 de euro ( pt chelt de deplasare) in banca deja pe care l-am inregistrat in contul 472
- si a emis o factura si o chitanta tot societatea din germania !!!!!!
- eu consider ca ,eu ar tb sa emit facturi conform contractului nu firma din germania
intrebarile mele sunt:
- ce declaratii tb sa depun?
- cum inregistrez factura din germania?
- mai tb facut ceva la salariati?
si orice sfat este ffffffff bine venit!!!!:sorry:
da sunt pe salariul minim si este crescut numai prin HG sau CCMN caci la noi ca la nimeni.......nu iti convine angajeaza pe altcineva astea sunt replicile
multumesc mult pt raspuns, deci o sa devin platitor de tva in momentul in care o sa depasesc cifra de afaceri conform plafonului.In privinta tva-ului mii de scuze am gresit ,l-am scris din instinct nu are ce cauta .Astazi am facut adrese oficiale la ceccar si la finante sa imi dea si ei un raspuns ,ce-i scris e sfant.
inca o data multumesc
toate cele bune!!!
am deschis o societate de turism neplatitoare de tva ,activitatea mea consta in organizarea de excursii externe ,contactez furnizorii de transport ,fac rezervarile la hotele din diferite tari acestea imi trimit facturile eu achitprin banca sau si numerar daca mai sunt diferente ,in contabilitate cam asa procedez facturi furnizori 462=401 si facturez la clientii mei 4111=462 plus comisionul agentiei mele 4111=704 si 4427 de la finante mi sa spus ca tb sa ma declar neaparat platitor de tva si sa ma inscriu in registrul operatorlor comunitari!!!!!:P eu consider ca nu tb deoarece agentiile de turism au un regim special, si nicaieri nu mi sa cerut codul de tva in strainatate la la celelalte prestari de servicii si livrari?
cine ma poate ajuta si pe mine?:O