Buna ziua. Lucrez in prezent cu contract de colaborare, dar dupa ce s-a modificat codul muncii, ni s-a spus ca trebuie sa facem contract de munca. Eu beneficiez de pensie de urmas. Intrebarea mea este daca voi putea lua in continuare pensia sau se va sista daca intocmesc contract de munca? Mentionez ca pe cartea de munca vor fi trecute doar 2 ore pe zi, 170 de lei venitul brut si 140 venitul net. Va multumesc anticipat.
Buna seara. Luna trecuta s-a descoperit ca am depasit o pătrime din salariul mediu brut pe economie in care trebuia sa ma incadrez pentru a beneficia in continuare de pensia de urmas. Mi-a spus cineva ca exista o lege care spune ca nu au voie sa imi opreasca toata pensia, decat o treime din ea, pana ce voi da inapoi suma pe care am depasit-o. Cei de la Casa de Pensii mi-au spus ca asteapta sa vina de la Bucuresti verificarea mea pentru a constata cat am depasit (mentionez ca sunt din Medgidia, jud.Constanta). Dar nu am primit niciun raspuns. Spuneti-mi, va rog, daca in conditiile astea, luna aceasta voi primi pensia la fel sau imi vor opri. Si daca da, as vrea sa stiu daca doar o treime, asa cum am inteles. V-as ruga sa-mi spuneti daca exista aceasta lege.. Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Incepand cu luna ianuarie a anului trecut, primesc pensie de urmas dupa tatal meu, in valoare de 505 lei. Stau in Bucuresti si pentru a ma descurca, sunt nevoita sa si muncesc. Mi s-a spus de la Casa de pensii ca pot lucra, dar in limita a 400 de lei pe luna. Mentionez ca lucrez cu contract de colaborare, nu cu carte de munca. Pe timp de vara nu am lucrat si pana in luna august, nu am depasit suma de 400 de lei/luna. De la firma ne-au dat veniturile impozabile si din septembrie pana in decembrie, am 1876 de lei, ceea ce inseamna 469 de lei.. Dar mi s-a spus ca suma totala pe an nu trebuie sa depaseasca 4800 de lei si nu depaseste, am 4760 pe anul 2010. Insa au sunat cei de la Casa de pensii sa spuna ca vor sista pensia pentru ca cei de la firma au inregistrat venitul meu pe lunile septembrie-decembrie pentru plata CAS si depaseste.. As vrea sa stiu, va rog, in aceste conditii, este posibil sa sisteze pensia? Unde ma pot adresa pentru clarificare? Va multumesc anticipat.