Buna seara. Luna trecuta s-a descoperit ca am depasit o pătrime din salariul mediu brut pe economie in care trebuia sa ma incadrez pentru a beneficia in continuare de pensia de urmas. Mi-a spus cineva ca exista o lege care spune ca nu au voie sa imi opreasca toata pensia, decat o treime din ea, pana ce voi da inapoi suma pe care am depasit-o. Cei de la Casa de Pensii mi-au spus ca asteapta sa vina de la Bucuresti verificarea mea pentru a constata cat am depasit (mentionez ca sunt din Medgidia, jud.Constanta). Dar nu am primit niciun raspuns. Spuneti-mi, va rog, daca in conditiile astea, luna aceasta voi primi pensia la fel sau imi vor opri. Si daca da, as vrea sa stiu daca doar o treime, asa cum am inteles. V-as ruga sa-mi spuneti daca exista aceasta lege.. Va multumesc anticipat.
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii. ...
(art.409 C.proc.civ.) ..
Retinere salariu
fsaromania
am primit la serviciu poprire pe salariu de la o banca.
eu mai am rate la kruk (preluate de la bcr) dar nu mi se opresc pe stat, le platesc la banca.
de la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
dodorel62
1 Daca am de platit 500 ron pe luna pensie si o restanta de 1500 ron restanta care procentul maxim care mi se poate retine din salariu,iar daca are din ... (vezi toată discuția)