avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Activitate JuliaM

Activitate JuliaM

Buna ziua,
Vreau sa vand un apartament si inca nu sunt gata actele cadastrale.Pot sa fac la notariat impreuna cu cumparatorii precontract de vanzare cumparare?

Va multumesc
Răspuns la discuția Instrainare mostenire
Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Instrainare mostenire
Cred ca nu am fost destul de explicita.Nu vreau sa divortez.Am intrebat daca se poate face la notariat o declaratie din partea sotului ca in cazul in care peste 10 ani de exemplu as divorta sa se recunoasca separat banii din mostenire.

Exista un astfel de act notarial?
Răspuns la discuția Instrainare mostenire
imi cer scuze dar am uitat sa precizez ca banii obtinuti din mostenire ii folosesc drept avas in cumpararea proprietatii, deci reprezinta doar 10% din valoarea intregii proprietati.

de ce sa consult un avocat din UK?Divortul si partajul nu se vor deschide in Romania?
Răspuns la discuția Instrainare mostenire
Dar cum pot eu sa dovedesc ca banii din mostenire i-am folosit in cumpararea proprietatii din Anglia daca nu am un document doveditor (o declaratie notariala din partea sotului) ? In cazul unui divort sotul poate sa spuna ca proprietatea din Anglia a fost cumparata impreuna fara sa recunoasca contributia mea din mostenire.
Buna ziua,

Am mostenit de la bunica mea un apartament in Romania pe care l-am vandut si vreau ca baii obtinuti sa-i folosesc in cumpararea unei proprietati in Anglia. Sunt casatorita cu cetatean roman, casatoria a fost oficiata in Romania.

Intrebarea mea este daca pot sa fac in Romania vreun act notarial in care sotul meu sa recunoasca ca acesti bani din mostenire mea i-am investiti in proprietatea din Anglia. Doresc sa fac acest act notarial ca in cazul in care in viitor se va ajunge la divort si implicit la partaj acesti bani din mostenire sa nu fie instrainati si sa nu intre la capitolul "bunuri obtinute in timpul casatoriei". Va multumesc aticipat.