avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate dodo80f

Activitate dodo80f

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: sunt insarcinata si firma la care lucrez se va inchide pana eu voi naste. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca firma isi inceteaza activitatea din initiativa administratorului, si nu prin faliment - inainte ca eu sa am dreptul sa intru in prenatal, cum trebuie sa procedez, cui trebuie sa ma adresez pentru a avea continuitate in campul muncii si pentru a nu pierde prenatalul si cele 42 zile obligatorii de postnatal, precum si indemnizatia de crestere a copiului?
2. Daca firma isi inceteaza activitatea din initiativa administratorului, si nu prin faliment - dupa ce eu depun cererea de prenatal, cum trebuie sa procedez, cui trebuie sa ma adresez pentru a avea continuitate in campul muncii si pentru a nu pierde prenatalul si cele 42 zile obligatorii de postnatal, precum si indemnizatia de crestere a copiului?
Va multumesc
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: sunt insarcinata in 11 saptamani si societatea la care lucrez este in prag de faliment, nu se stie daca va mai rezista pana in septembrie cand ar trebui sa nasc pentru ca data limita pana la care administratorul si-a facut planuri este 31 august. Imi fac probleme ca firma se va inchide pana atunci sau chiar daca va mai rezista, sunt sigura ca nu imi va plati angajatorul concediul de maternitate (stiu ca este obligatia lui, dar in situatia economica actuala, prefer sa gasesc o solutie mai buna decat sa merg in instanta pentru a-mi castiga drepturile);
1. Nu stiu daca este posibil si care este procedura de a-mi recupera banii pe concediul de maternitate (cele 126 zile ) de la stat daca voi intra in somaj de exemplu in ultima luna.
2. In cazul in care voi intra in somaj mai repede, de exemplu cand sarcina va fi in 7 luni jumatate, este posibil sa intru in concediu prenatal imediat dupa ce depun dosarul pentru somaj? Cat timp trebuie sa astept de la depunerea dosarului pentru somaj si depunerea dosarului pentru concediul de maternitate?
Va multumesc mult