avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile salariatei insarcinate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile salariatei insarcinate

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: sunt insarcinata si firma la care lucrez se va inchide pana eu voi naste. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca firma isi inceteaza activitatea din initiativa administratorului, si nu prin faliment - inainte ca eu sa am dreptul sa intru in prenatal, cum trebuie sa procedez, cui trebuie sa ma adresez pentru a avea continuitate in campul muncii si pentru a nu pierde prenatalul si cele 42 zile obligatorii de postnatal, precum si indemnizatia de crestere a copiului?
2. Daca firma isi inceteaza activitatea din initiativa administratorului, si nu prin faliment - dupa ce eu depun cererea de prenatal, cum trebuie sa procedez, cui trebuie sa ma adresez pentru a avea continuitate in campul muncii si pentru a nu pierde prenatalul si cele 42 zile obligatorii de postnatal, precum si indemnizatia de crestere a copiului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:16, 4 Aprilie 2011
1. Va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. In somaj fiind veti putea beneficia de conceii medicale, concediu de maternitate si apoi de CCC pana la 2 ani.
3. Certficatele medicale le depuneti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizare crestere copil aleee85zah aleee85zah Sunt angajata la o firma care nu a platit contributiile la stat de aprox 6 luni si este in curs de falimentare. Sunt angajata din 21.01.2011, iar acum sunt ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate Delya Db Delya Db Imi expira contractul de munca in timpul concediului prenatal! Va rog frumos ajutati-ma si pe mine cu un raspuns! In data de 16 mai am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)