Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: sunt insarcinata si firma la care lucrez se va inchide pana eu voi naste. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca firma isi inceteaza activitatea din initiativa administratorului, si nu prin faliment - inainte ca eu sa am dreptul sa intru in prenatal, cum trebuie sa procedez, cui trebuie sa ma adresez pentru a avea continuitate in campul muncii si pentru a nu pierde prenatalul si cele 42 zile obligatorii de postnatal, precum si indemnizatia de crestere a copiului?
2. Daca firma isi inceteaza activitatea din initiativa administratorului, si nu prin faliment - dupa ce eu depun cererea de prenatal, cum trebuie sa procedez, cui trebuie sa ma adresez pentru a avea continuitate in campul muncii si pentru a nu pierde prenatalul si cele 42 zile obligatorii de postnatal, precum si indemnizatia de crestere a copiului?
Va multumesc
1. Va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. In somaj fiind veti putea beneficia de conceii medicale, concediu de maternitate si apoi de CCC pana la 2 ani.
3. Certficatele medicale le depuneti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.