Imi expira contractul de munca in timpul concediului prenatal!
Va rog frumos ajutati-ma si pe mine cu un raspuns!
In data de 16 mai am intrat in concediu prenatal, data probabila a nasterii fiind 15 iulie. Contractul meu de munca expira in 1 iulie, data la care angajatorul nu mai are nici o legatura cu mine. Cum sa fac si de unde pot primi restul zilelor de concediu de maternitate? Am nevoie neaparat si de cele 42 de zile postnatal pt a putea intra sotul in concediu crestere copil pana la varsta de un an.
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data pana la care a fost incheiat indiferent de starea in care va aflati dvs.
2. - Daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Veti depune la Agentia de Somaj certificatele medicale de concediu de maternitate si va vor fi platite de aceasta.
3. Daca nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj depuneti certificatele medicale la Casa Judeteana de AQsigurari de Sanatate care vi le va plati.
4. Certificatele medicale pentru concediul de maternitate va sunt eliberate in continuare de acelasi medic care le-a eliberat si pana acum.