avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de maternitate

Imi expira contractul de munca in timpul concediului prenatal!

Va rog frumos ajutati-ma si pe mine cu un raspuns!
In data de 16 mai am intrat in concediu prenatal, data probabila a nasterii fiind 15 iulie. Contractul meu de munca expira in 1 iulie, data la care angajatorul nu mai are nici o legatura cu mine. Cum sa fac si de unde pot primi restul zilelor de concediu de maternitate? Am nevoie neaparat si de cele 42 de zile postnatal pt a putea intra sotul in concediu crestere copil pana la varsta de un an.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:09, 19 Iunie 2012
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data pana la care a fost incheiat indiferent de starea in care va aflati dvs.

2. - Daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Veti depune la Agentia de Somaj certificatele medicale de concediu de maternitate si va vor fi platite de aceasta.

3. Daca nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj depuneti certificatele medicale la Casa Judeteana de AQsigurari de Sanatate care vi le va plati.

4. Certificatele medicale pentru concediul de maternitate va sunt eliberate in continuare de acelasi medic care le-a eliberat si pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pre si post natal cojocariualina cojocariualina Buna ziua! Lucrez ca suplinitor in invatamant si la actualul loc de munca sunt angajata de la 1 sept.2013 pe o perioada determinata pana la 24.01.2014. Data ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)