avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de maternitate

am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in 27 ctr se suspenda sau se va incheia in data de 29. daca se incheie in data de 29 unde se depun mai departe hartiile pt a termina concediul prenatal pana in 14 martie(data nasterii)respectiv cele 42 de zile aferente concediului post natal si concediul si indemnizatia de crestere copil
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:36, 10 Octombrie 2011
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept - art.56(1), lit.i) din Codul muncii - la data expirarii termenului pana la care a fost incheiat, indiferent de starea dvs. din acel moment.

2. In aceasta situatie aveti doua posibilitati:

A) - Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
- In somaj fiind veti putea beneficia in continuare de concediul de maternitate si apoi de CCC pana la 2 ani.
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primarie.
- Concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si CCC suspenda indemnizatia de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea acestor concedii.

B) - Daca nu puteti beneficia de somaj, dupa incetarea CIM va prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) cu actul de identitate, cu decizia de incetare a CIM si cu certificatul medical pentru concediul de maternitate pe luna decembrie.
- Apoi in fiecare luna veti depune acolo certificatele medicale pentru concediu de maternitate.
- Dupa terminarea concediului de maternitate intrati in CCC pana la 2 ani.
- Actele pentru CCC le depuneti la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil dupa incetarea contractului de munca pe perioada determinata ancaolari ancaolari Buna ziua Sunt angajata cu Contract de munca pe perioada determinata pentru 29 luni (03.06.2014 - 21.11.2015) si sunt insarcinata in 19 ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)