avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizare crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizare crestere copil

Sunt angajata la o firma care nu a platit contributiile la stat de aprox 6 luni si este in curs de falimentare.
Sunt angajata din 21.01.2011, iar acum sunt insarcinata in sapt.30(7 luni jumate) si ar trebui sa intru in prenatal din data de 25.04.2012.
Intrebarile mele ar fi:
1. Ce se intampla daca in timp ce eu sunt in prenatal(sau postnatal) firma da faliment?
2. Daca firma da faliment eu dupa postnatal o sa mai pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?
3. Daca in cazul in care administratorul nu poate fi gasit cine ar putea semna adeverintele, cine imi elibereaza documentele necesare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:19, 20 Aprilie 2012
1. Daca firma intra in faliment, atunci raportul de munca al dvs va inceta indiferent daca sunteti sau nu in concediu medical ..

2. Indemnizatia pentru CCC nu este conditionata de modul de incetare a raportului de munca .. in speta, daca inceteaza c.i.m. veti intra in somaj si din somaj in CCC.

3. In lipsa lui, va semna cel care competenta de a semna aceste acte .... daca se intra in faliment actele se vor semna de catre administratorul judiciar sau lichidator.

3. Neplata contributiile catre stat nu va afecteza la obtinerea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj dana rod dana rod Buna ziua. Am tot citit ce implica concediul de crestere copil si am totusi mai multe neclaritati. Poate ma ajutati, va rog. De la 01.02.2012 sunt in ... (vezi toată discuția)
Gravida pe perioada somajului.. maria 84maria24 maria 84maria24 Buna ziua Am si eu nevoie de un raspuns... Lucrez la o firma din septembrie 2006, iar acum cred ca mai putin de 2 luni nu va mai dura ..adica se inchide ... (vezi toată discuția)
Prenatal din somaj fluturas2010 fluturas2010 buna ziua.. sunt insarcinata in 30 de sapt si de 3 luni ma aflu in somaj, zilele trecute doamna de la ghiseu mi-a recomandat sa imi intrroduc actele de ... (vezi toată discuția)