avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida pe perioada somajului..
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida pe perioada somajului..

Buna ziua

Am si eu nevoie de un raspuns...
Lucrez la o firma din septembrie 2006, iar acum cred ca mai putin de 2 luni nu va mai dura ..adica se inchide firma....probabil ca eu o sa intr u in somaj ...insa as vrea sa raman insarcinata ...si daca raman intr-o luna sau 2 insarcinata...as putea sa iau indemnizatia de crestere a copilului? Intrebarea mea este ,,,sa incep conceperea copilului ,,,,,,asta numai daca pot beneficia de indemnizatie.,,,,pentru ca imi tot caut de lucru si inca nu imi gasesc si pe criza asta ,,,fiecare banut este bine venit ! Mentionez ca angajatorul nu mi-a platit de mai bine de 1 an contributiile la stat!!
Cel mai recent răspuns: Diana Sim , utilizator 16:25, 19 Martie 2010
1. Pentru a beneficia de somaj trebuie ca angajatorul sa achite contributia pentru somaj pe acele 12luni, din ultimele 24 de luni, luate in calcul pentru indemnizatia de somaj.
2. Daca firma este in insolventa, reorganizare judiciara sau faliment veti putea beneficia de indemnizatie de somaj si fara plata contributiilor la somaj.
3. In somaj fiind, puteti beneficia si de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani.
4. Faceti si dvs. o socoteala simpla: de la nasterea copilului dati 12 luni inapoi. In aceste 12 luni trebuie sa aveti fie un venit profesional supus impozitarii, fie sa fiti in somaj indemnizat, fie in concediu medical.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema si anume:
lucrez de 4 ani intr-o firma de consultanta. in luna mai voi pleca din firma, pt. ca se vor muta pe alt proiect, in alt oras, si eu nu vreau sa ma mut. am decis ca voi vorbi la firma sa imi faca actele de incetare activitate astfel ca sa pot beneficia de somaj, pana imi voi gasi altceva de lucru, avand in vedere ca situatia pe piata muncii e destul de grea momentan.
astazi am aflat ca sunt insarcinata... si acum sunt in dilema, cum sa procedez?
sa imi fac acte de somaj si sa intru apoi,cand va fi cazul, in concediu prenatal?
sa incerc,daca se poate,sa raman angajata la firma,si sa ma dea ei in concediu prenatal?
cum este mai bine? sau ce alta solutie am?

va multumesc!
fluffy:
1. Ca sa fiti mai linistita in perioada sarcinii e bine sa intrati in somaj.
2. In somaj fiind, puteti beneficia de concediu medical, concediu de maternitate si CCC pana la 2 ani.
3. Prin concediu medical (inclusiv concediude materniate si CCC) se suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas,la expirarea acestui concediu.
4. Asadar aveti o posibilitate legala de a prelungi perioada de somaj.
D-le Tudor, va multumesc din suflet pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns, cat si pentru vestile bune pe care mi le-ati dat :)

Ma bucur ca exista un asemenea site, de unde putem afla informatii atat de pretioase pentru noi. Va doresc multa sanatate si sa ne auzim cu bine!
dar dupa cei 2ani de stat cu copilul se mai poate intra in somaj?

Alte discuții în legătură

Insarcinata, cu statut de somer Andrea1975 Andrea1975 Sunt somera pana in luna ianuarie 2011. Acum sunt insarcinata in luna a doua. Doctorul mi-a pus diagnostic cod 15 - Risc maternal, trebuie sa stau la pat cel ... (vezi toată discuția)
Sarcina in timpul contractului pe durata determinata andreeaned andreeaned Buna ziua.Lucrez de 7 ani la o societate fara intrerupere avand contractul pe perioada nedeterminata.Am o oferta de lucru la alta firma multinationala pe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Intalnesc urmatoarea situatie, o angajata este in concediu crestere copil, 2 ani se implinesc in 15 iulie 2014. saptamana acesta m-a anuntat ... (vezi toată discuția)