avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa intru dintr-un concediu de crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa intru dintr-un concediu de crestere copil intr-altul?

buna ziua,
am fost angajata la un magazin pe o perioada determinata de 21 de luni incepand din 01.08.2011 pana in martie cand trebuia sa vina persoana pe care o inlocuiam. in februarie am aflat ca sunt insarcinata si am dorit sa intru in somaj sau concediu de risc maternal. din martie 2013 am intrat in concediu de risc maternal pana la concediul prenatal. acum fetita are 1 an si 8 luni eu am beneficiat de indemnizatie dar problema este alta sunt insarcinata si vreau sa stiu daca am dreptul sa ma intorc la servici?
cand ma voi intoarce voi avea aproape 6 luni de sarcina. ce pot face? ma vor primi inapoi in situatia asta?. mentionez ca cineva are determinat in locul meu.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 12 Iunie 2015
1. - Pe perioada cat ati fost in conecdiu crestere copil (CCC) ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. - Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- In acelasi timp prezentati si o adevernta de la medicul de familie care sa certifice ca sunteti gravida.

3. Dupa reluarea activitatii puteti sa beneficiati in continuare de concedii medicale, de concediu de maternitate si apoi de CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa anunt angajatorul despre sarcina mea? dobosanca dobosanca Buna ziua, Urmeaza sa incep serviciul in ianuarie 2014, dupa o perioada de concediu crestere copil de 2 ani. Acum am aflat ca sunt din nou insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Intalnesc urmatoarea situatie, o angajata este in concediu crestere copil, 2 ani se implinesc in 15 iulie 2014. saptamana acesta m-a anuntat ... (vezi toată discuția)