avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt in CCC1 pana copilul face 2 ani (20.08.2015).Tatal nu indeplineste conditiile pentru indemnizatie.Sunt insarcinata si urmatorul copil se va naste in luna Noiembrie,la 3 luni dupa ce ar trebui sa revin la munca.In CCC2 tot pentru 2 ani intentionez sa optez.La prima sarcina am fost toata perioada in CM(Anomalie Cerebeloasa Venoasa Dreapta= risc de a muri mama in timpul sarcinii).Intrebari :
- Cum se va face calculul banilor pe care-i voi ridica la al 2 - lea copil ?
- Trebuie sa prezint acte doveditoare cum ca tatal nu indeplinste conditiile pentru 1 luna de indemnizatie ?
- Cand si ce documente justificative,cereri va trebui sa prezint/fac la serviciu avand in vedere ca nu voi putea munci nici o zi intre cele doua CCC pe motiv de risc maternal ?

Va multumesc mult pentru timpul acordat.Demult sunt asteptata sa revin si imi e frica cand vor afla sa nu-mi faca probleme si sa ma dea in somaj sau altele care nu-mi trec prin cap!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:54, 28 Martie 2015
1. Cu vreo saptamana inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

2. - Cu aceeasi data cu care reluati activitatea prezentati o adeverinta de la medic care sa ateste starea de graviditate.
- Astfel nu puteti fi concediata decat in caz de reorganizare judiciara sau faliment ale angajatorului.
- Tot cu aceeasi data prezentati un certificat medical (eventual pentru risc de sarcina), pana veti putea intra in concediu de maternitate.

3. Pentru a demonstra ca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC trebuie sa depuneti la dosar o adeverinta fiscala de la ANAF sau o declaratie a tatalui copilului ca nu indeplineste conditiile (AJPIS prefera adeverinta de la ANAF).

4. - Indemnizatia pentru CCC2 este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii), dar ea nu poate fi mai mica de 600 lei lunar si nici mai mare de 1.200 lei lunar.
- In aceste venituri intra indemnizatia pentru CCC1, indemnizatia pentru concedii medicale (inclusiv pentru concediul de risc maternal) si indemnizatia pentru concediu de maternitate.
- Daca veti lucra si o perioada si veti avea salariu se va lua si acesta in calculul indemnizatiei pentru CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Tatal nu vrea sa stea acasa in ultima luna a concediului de crestere copil mia_livia mia_livia Buna ziua. Situatia in care tatal ar sta acasa in ultima luna a concediului de crestere a copilului ne-ar dezavantaja mult financiar. Eu voi intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 dupa ccc 1 nyarietelka nyarietelka Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie: In prezent ma aflu in CCC cu primul copil, insa ne dorim si al doilea copil, dar al doilea copil se ... (vezi toată discuția)