avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prenatal din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prenatal din somaj

buna ziua..

sunt insarcinata in 30 de sapt si de 3 luni ma aflu in somaj, zilele trecute doamna de la ghiseu mi-a recomandat sa imi intrroduc actele de prenatal din ianuarie....deoarece salariul minim pe care l-am avut nu ma avantaja din decembrie...

ideea e ca fostul sef nu a platit cotiziatiile la stat de aproape un an acumuland datorii, iar eu am mai beneficiat si de concediu fara plata la inceputul anului 2010..franturi din 3 luni...

oricum ma astept sa nasc la ineput de ianuarie deoarece am sarcina gemelara..

are vreo legatura faptul ca firama are in prezent restante, cu prenatalul.sau direct postnatalul si cic??

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: fluturas2010 , utilizator 11:31, 27 Noiembrie 2010
1. V-am mai raspuns la aceasta intrebare pe 28 august a.c. Intrati pe
www.avocatnet.ro/content/for...
2. Puteti intra in concediu de maternitate si acum si apoi in CCC. Ambele concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea acestor concedii. In acest fel se prelungeste perioada de somaj.
3. Doamna de la Somaj v-a cam indus in eroare pentru a nu prelungi somajul.
4. Daca ati fost admisa la somaj inseamna ca angajatorul a platit contributiile la somaj.
5. Indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de plata contributiilor asa ca puteti intra in CCC.
=D>=D>=D>
mii de multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi concediu prenatal MihaiMa MihaiMa Buna seara, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata care expira la data de 11 ianuarie 2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Conform legii, as putea ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, cu statut de somer Andrea1975 Andrea1975 Sunt somera pana in luna ianuarie 2011. Acum sunt insarcinata in luna a doua. Doctorul mi-a pus diagnostic cod 15 - Risc maternal, trebuie sa stau la pat cel ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Mioara1984 Mioara1984 Buna seara, ma aflu intr o totala confuzie, daca m ar putea lamuri cineva, v as fi profund recunoscatoare...sunt angajata pe perioada determinata, respectiv, 1 ... (vezi toată discuția)