avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate miortzi

Activitate miortzi

imi cer scuze ca intervin sunt intr-o situatie similara cu cea relatata mai sus si vreau sa va intreb daca ma idrept cu plangere penala impotriva repr. firmei, in situatia ca acesta nu are bunuri de executat cum mai pot recupera paguba? mai are rost un proces costisitor pentru mine daca nu are nici el si nici firma bunuri de executat?
multumesc
multumesc frumos
un apartament din cadrul asoc. a fost executat pt recuperare restante conform unei sentinte judecat. care acoperea partial debitul. Pentru dif. de cota restanta la intretinere conducerea asociatiei a facut demersuri impotriva fostului proprietar abia dupa adjudecarea la licitatie a apartamentului. Cine raspunde acum pentru suma nerecuperata ? Actualul proprietar a cumparat apartamentul liber de
drepturile de uzufruct, uz, abitatie sau servitute.
o asociatie de proprietari de 2 scari s-a scindat prin iesirea unei scari din asociatia mama. Intrebarea este daca dupa obtinerea personalitatii juridice si a codului fiscal
proprietarii din noua asoc.mai pot fi membrii si in asociatia din care s-au desprins. Intreb acest lucru deoarece acestia migrand cu acte cu tot, asoc. ramasa nu a putut face partajul si modificarea actului constitutiv.
multumesc
Răspuns la discuția scindare asociatie propietari
am primit deja raspuns ca nu este de competenta lor#-o
multumesc inca o intrebare : nu au facut un acord de asociere cu asociatia- mama si avand utilitati cu contoare comune pt ambele scari acum facturile vin probabil pe asociatia mama, iar noi nu ne putem asuma nicio raspundere in sensul ca fara acte nu putem angajat administrator, nu avem stampila, si mai avem si procese cu restantieri dosare care stau tot la fosta asociatie. Daca le cerem prin instanta, cat timp va dura procesul noi cum functionam?

Buna ziua,
revin din nou cu o intrebare la discutia din 15febr. Ce facem cei ramasi in asociatia mama daca fosta presedinta refuza sa ne predea actele motivand ca nu avem calitatea juridica. Am incercat si prin executor fara succes. Ce conditii trebuie sa indeplineasca persoana din asociatia mama ca sa poate prelua actele? Intre timp le-a iesit CF si acte de la judecatorie.
Multumesc
inca odata multumiri
multumesc a-ti intuit bine presedinta, contabil ,administrator toti au migrat cu acte cu tot, poate in mod justificat ei fiind mai buni platnici. Restantierii din asoc mama au procese pe rol si in consecinta divortul nu va fi frumos. Noi am dori si o expertiza contabila pentru aceasta. Va mai intreb cand este obligata dpv legal fosta presedinta sa predea actele si cand cei din asociatia mama trebuie sa-si aleaga alta conducere in conditiile in care nu avem nicio demisie semnata de fosta conducere
Mii de multumiri
suntem o asoc de proprietari a unui bloc de 2scari si una dintre scari avand mai putini restantieri a decis sa se separe infiintand o alta asociatie. Problema asociatiei mama este ca toate actele juridice si contabile se gasesc in posesia celor care au decis sa se separe si ca acestia refuza sa le predea. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati de cei ramasi in asociatia mama pentru a-si modifica statutul in conditiile in care acestia nu sunt in posesia a niciun fel de documente.Mentionez ca ne-am adresat primariei si nu am primit niciun raspuns in acest sens.
Va multumesc