avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contractorul a fost platit, dar nu a executat lucrarea
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contractorul a fost platit, dar nu a executat lucrarea

Buna. Am semnat un contract pentru constructie casa la cheie. Am primit factura in data semnari contractului si am platit toata valoare in diferite transe. Pina acum casa este ridicata la rosu, adica jumatate din valoarea contractului. I-am impis termenul de finalizare, dar contractorul da semne ca nu are sa mai finalizeze lucrarea. Contractul studiat acum mai atent e in favoarea lui. Din cite am inteles, a angajat meserisi si nu i-a platiti. Pe muncitori ii da afara pe diferite motive in perioada de proba. Ce pot sa fac daca nu finalizeaza lucrarea nici in termenul extins?
~ Conținut șters la cerere ~
daca nu respecta termenul, aveti dreptul la daune compensatorii chiar daca nu s stabilite in contract
in contrat scrie ca penalizarile la contractor sint de 0.1% din valoarea totata pentru fiecare zi de depasire. pentru neplata la termen a facturilor beneficiarul are penalizare 1%. facturile se emit in baza de deviz (care nu au existat); in realitate factura a fost emisa in aceasi zi in care am semnat contractul. daca ezista furturi pe site, care este predat contractorului, acesta nu este pasibil la daune.
nu am ajuta cele 0.1% din contract. cum voi putea sa imi recuperez banii? firma din cite recunostea si el e adusa pe pierderi (ceva certuri intre cei doi administratori). pot sa fac plingere penala pentru furt?

[Daca timp de 30 de minute dupa publicarea unui mesaj vreti sa-l completati sau sa il corectati, folositi va rog butonul Editeaza. Nu postati mesaje consecutive in interiorul acestui interval. Multumesc.]
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
Ares-3, moderator
a verificat o colega de la conta firma. nu are bilant decit in 2008. se pare ca am luat teapa
ce pot sa fac acum?
daca aveti posibilitatea sa dovediti ca fapta constructorului este infractiune da, aveti posibilitatea sa faceti plangere penala... in opinia mea, formata in baza informatiilor furnizate de dvs pana acum, doar la instanta civila aveti castig de cauza... este mai rapida in orice caz, actiunea civila

Alte discuții în legătură

Imprumut. sfat urgent. Imparatul Imparatul Am fost actionat in instanta pentru ca nu am achitat un imprumut. Mi-au fost trimis din afara vreo 4000 euro de la un italian prin western union in 2 ... (vezi toată discuția)
Contract de transport - neplata pretului, consecinte lucyboy lucyboy Buna seara Va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare Am o datorie catre o firma de transport care mi-a livrat un camion de marfa in Belgia. Din pacate am luat ... (vezi toată discuția)
Furt mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Avem o situatie foarte ciudata. Am avut un angajat care a furat aproape un miliar, i-am facut plangere penala si asteptam sa vedem ce hotaraste ... (vezi toată discuția)