avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de transport - neplata pretului, consecinte
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de transport - neplata pretului, consecinte

Buna seara
Va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare
Am o datorie catre o firma de transport care mi-a livrat un camion de marfa in Belgia. Din pacate am luat teapa si nu pot platii contravaloarea facturii pentru transport. Firma de transport ma ameninta ca face plangere penala impotriva mea ca persoana fizica. Este posibil?
Va multumesc
penala....de ce ?
acum vorbim legal : contract cu transportatorul aveti ? , ati semnat vreun document de transport la livrare ,respectiv CMR-ul ?
ati acceptat factura de transport insotita de setul de documente , pe care apare si stampila transportorului si semnatura dumneavoastra , nume ,prenume ...etc?
Da, este posibil sa faca plangere pentru inselaciune.
Presupun ca nu are mari sanse de succes in a obtine condamanrea dvs., dar sa faca plangere este posibil.
smeagull a scris:

Da, este posibil sa faca plangere pentru inselaciune.

in baza a ce...poate sa faca plangere?
daca exista doar o intelegere "la negru" cu plata cash la descarcare...nu are nici un argument si nici o dovada . deoarece in astfel de cazuri nu exista documente...sunt in domeniu transportului rutier , si cunosc mai bine. odata am luat o tzepa de multe mii de euro , si m-am lecuit.
daca exista documente mai sus enumerate de mine....atunci transportatorul , poate sa ajunga si la executare , nu se va oprii doar la plangere.
daca lipseste CMR-ul semnat de ambele parti...iar ramane in coada de peste toata actiunea .
o factura emisa fara un contract si document atasat....nu inseamna ca ea trebuie neaparat achitata.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
ContSters324606, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
nu avem contract de transport. Exista CMR-ul. S-a trecut la executare dar nu sunt bunuri executabile. Totusi nu e inselaciune zic eu. E o activitate intre doua persoane juridice

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Asigurare cmr onilogi onilogi Buna ziua! In urma cu 2 ani am avut un accident rutier cu un ansamblu cap tractor+ semiremorca incarcata cu marfa din Italia cu destinatie Vatra Dornei, ... (vezi toată discuția)
Asigurare cmr seby1 seby1 Am si eu o dilema. Voi numi cu litere \"participantii\" dilemei: A- expeditor marfa B- casa de expeditii C- transportator D- destinatar marfa Daca A ... (vezi toată discuția)