avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Buna ziua,

Avem o situatie foarte ciudata. Am avut un angajat care a furat aproape un miliar, i-am facut plangere penala si asteptam sa vedem ce hotaraste instanta.

Problema este urmatoarea, au inceput sa vina clienti care au cumparat produse de la ea , insa nu au nimik la mana, act, contract ......nimik. Intrebarea mea este ce ii sfatuim sa faca......sa de-a o declaratie, sa ii faca plangere, da firma in judecata si noi depunem la dosarul ei aceasta declaratie???????

Multumesc
Cel mai recent răspuns: kikke , utilizator 19:02, 17 Decembrie 2012
am putea accepta ideea că într-adevăr respectivele persoane ar fi clienţii societăţii dar unde le sunt dovezile ?! La cercetarea penală ori la instanţă sunt necesare probe.Ar fi mai indicat să depună ei plângeri penale direct la poliţie contra fostei dvs. angajate şi se vor descura "în direct", nu ar mai implica şi societatea.
Clientii care se presupune ca au cumparat produse de la acest angajat,nu au acte doveditoare ,nu pot face plangere.Intrebarea mea este pentru d-voastra;cum ati constatat furtul si cum ati decis despre cine este vorba?Chiar daca ati facut plangere penala nu inseamna neaparat ca aveti dreptate.Trebuie sa faceti dovada furtului si mai cu seama de cine a fost faptuit,Daca zvonul ca un angajat a furat clientii nu ezita sa aduca acuze.Mai mult vor incerca sa profite.De ce in momentul asa ziselor tranzactii cu respectivul angajat nu au cerut bon,factura sau orice putea dovedi finalizarea tranzactiilor contra cost?
Noi am constata furtul in actele de contabilitate, avem si declaratia ei in care a recunoscut, am depus placerea la politie, alaturi de declaratia ei.........si acum, a venit doamna care ne-a spus ca are o problema cu aparatul , vrea sa vina la reglat dar nu are acte!!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
mgeorgiana, utilizator
Daca a recunoscut in scris furtul,aveti toate sansele sa va recuperati pierderea.Incercati o intelegere cu ea sa va recuperati in transe dauna,sau asteptati mult timp pana la solutionarea legala.Fiind vorba de multi bani,va recomand sa asteptati finalizarea procesului,asta in cazul in care respectiva are bunuri personale,eventual o casa.Daca are inteligenta,si cred ca are,va face tot posibilul sa tergiverseze procesul,dar in final va fii obligata sa va despagubeasca.Puteti depune la dosar o declaratie in care va constituiti parte civila si ii puteti cere si daune morale.Pana la urma isi merita soarta.In legatura cu aceea clienta,etic ar fii sa-i recomandati OPC,insa daca nu are cel putin un bon fiscal pentru acel aparat cumparat,nu poate face reclamatie.
am aflat de la colega de la achizitii ca are o factura emisa pe acel aparat.......intrebarea mea este, ce ii recomandam doamnei in acest caz???

Alte discuții în legătură

Plangere penala mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, In data de 17.08.2012, am depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj, am cerut nr de inreg , ni s-a dat. In termen de 30 ... (vezi toată discuția)
Comanda pe magazin online, neonorata dar incasata dorugeorgel dorugeorgel Buna ziua, Cu o saptamana in urma am plasat o comanda pe magazinul online al unei firme cunoscute din Romania. Am comandat produsul si am platit cu card. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala miha14 miha14 sora mea are o plangere penala pt. furt, eu nu as numi-o asa dar asa a fost inregistrata la politie. La un supermarket, nu spun nume sa nu fac reclama ... (vezi toată discuția)