avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scindare asociatie propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scindare asociatie propietari

suntem o asoc de proprietari a unui bloc de 2scari si una dintre scari avand mai putini restantieri a decis sa se separe infiintand o alta asociatie. Problema asociatiei mama este ca toate actele juridice si contabile se gasesc in posesia celor care au decis sa se separe si ca acestia refuza sa le predea. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati de cei ramasi in asociatia mama pentru a-si modifica statutul in conditiile in care acestia nu sunt in posesia a niciun fel de documente.Mentionez ca ne-am adresat primariei si nu am primit niciun raspuns in acest sens.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: miortzi , utilizator 13:47, 22 Martie 2011
Scara care doreste sa se separe o poate face in mod legal. Probabil presedintele asociatiei este de la scara cealalta. Asa-i?

Oricum scara dv. care ramane cu caracteristicile asociatiei-mama nu are ce schimba in statut si nici in acordul de asociere. Faceti numai o notita asupra apartamentelor care au iesit din asociatie si recalculati cota-parte indiviza. Asta atunci cand va veti obtine dosarul de infiintare a asociatiei dv. (vechi).
Deocamdata nu aveti a va face probleme pana cand cealalta scara nu si-a obtinut statutul de persoana juridica la judecatorie.
Atunci va trebui sa vina la dv. reprezentantii noii asociatii pentru a face "partajul".
multumesc a-ti intuit bine presedinta, contabil ,administrator toti au migrat cu acte cu tot, poate in mod justificat ei fiind mai buni platnici. Restantierii din asoc mama au procese pe rol si in consecinta divortul nu va fi frumos. Noi am dori si o expertiza contabila pentru aceasta. Va mai intreb cand este obligata dpv legal fosta presedinta sa predea actele si cand cei din asociatia mama trebuie sa-si aleaga alta conducere in conditiile in care nu avem nicio demisie semnata de fosta conducere
Mii de multumiri
Dupa ce ei obtin hotararea judecatoreasca si evident vor obtine CIF si stampila proprie.
Pana atunci faceti parte din aceeasi asociatie.
Preventiv, daca ei au inceput procedura de infiintare, tabele cu semnaturi, AG de constituire, atunci puteti si dv. sa va pregatiti echipa de conducere...sa va cautati un administrator, cenzori....
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
elga50, moderator
inca odata multumiri

Buna ziua,
revin din nou cu o intrebare la discutia din 15febr. Ce facem cei ramasi in asociatia mama daca fosta presedinta refuza sa ne predea actele motivand ca nu avem calitatea juridica. Am incercat si prin executor fara succes. Ce conditii trebuie sa indeplineasca persoana din asociatia mama ca sa poate prelua actele? Intre timp le-a iesit CF si acte de la judecatorie.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Divizarea asociatiei de proprietari przybilla przybilla Buna ziua tuturor. Exista in prezent o asociatie de proprietari a unui bloc format din 3 scari. Din fericire toate facturile se platesc deja separat pe ... (vezi toată discuția)
Doresc un ajutor cu privire la infiintarea asociatiilor de proprietari niculinapopa niculinapopa Buna ziua, Mai multi proprietari am decis sa ne retragem din asociatia de proprietari ( care este formata din 49 scari cu 4 etaje) si vrem sa infiintam o ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate inchide o asociatie de proprietari marq marq Buna ziua, nu stiu daca asta e termenul corect, de \\"a inchide\\", poate desfiinta e mai corect. Intrucat un bloc din asociatie si-a intocmit dosarul pentru ... (vezi toată discuția)