suntem o asoc de proprietari a unui bloc de 2scari si una dintre scari avand mai putini restantieri a decis sa se separe infiintand o alta asociatie. Problema asociatiei mama este ca toate actele juridice si contabile se gasesc in posesia celor care au decis sa se separe si ca acestia refuza sa le predea. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati de cei ramasi in asociatia mama pentru a-si modifica statutul in conditiile in care acestia nu sunt in posesia a niciun fel de documente.Mentionez ca ne-am adresat primariei si nu am primit niciun raspuns in acest sens.
Va multumesc
Documentele contabile trebuie sa ramana la asociatia-mama. Explicatia presedintei, cu lipsa calitatii juridice, nu-i vad sensul.
Din punctul meu de vedere, noua asociatie de proprietari a luat nastere odata cu decizia instantei, deci nu are niciun temei sa detina acte contabile dintr-o perioada in care ea nu a existat.
Se poate merge chiar pana la plangere penala.
multumesc inca o intrebare : nu au facut un acord de asociere cu asociatia- mama si avand utilitati cu contoare comune pt ambele scari acum facturile vin probabil pe asociatia mama, iar noi nu ne putem asuma nicio raspundere in sensul ca fara acte nu putem angajat administrator, nu avem stampila, si mai avem si procese cu restantieri dosare care stau tot la fosta asociatie. Daca le cerem prin instanta, cat timp va dura procesul noi cum functionam?