niculinapopa a scris:
Intentionez sa infiintez o asociatie de propreitari ,mai precis sa ne retragem de la o asociatie de proprietri care este compusa din 60 scari de bloc..
Convocati proprietarii celor 5 scari ce vor constitui noua asociatie in adunarea generala precizand la ordinea de zi desprinderea din actuala asociatie si infiintarea unei asociatii numai pe aceste scari.
La adunarea generala anuntata cu cel putin 10 zile inainte, trebuie sa se prezinte cel putin 50%+1 dintre proprietarii fiecarei scari. Daca nu aveti aceasta prezenta, reconvocati adunarea generala dupa cel putin 5 zile de la prima adunare. Daca nici la a doua nu se prezinta jumatate plus unul convocati pentru a treia oara adunarea generala dupa alte cel putin 5 zile de la a doua.
La aceasta a treia adunare generala se considera ca adunarea este statutara daca cel putin jumatate plus unul si-au exprimat acordul in scris pe tabele, conform legii cu datele personale...
La adunarea generala prezentati acordul de asociere si statutul asociatiei, documente pregatite inainte in proiect. Proprietarii isi vor spune parerea, vor dezbate si vor aproba forma finala a acordului si a statutului asociatiei. Alegeti comitetul executiv, presedintele, comisia de cenzori. Stabiliti sediul asociatiei si modalitatea de repartizarea a cheltuielilor...
Cititi, pentru a va edifica mai bine HG 1588/2007, cel putin primele articole si apoi reveniti cu intrebari.
Practic ceea ce hotarati in adunarea generala trebuie sa mentionati intr-un proces verbal intocmit in doua exemplare originale.
Trebuie sa aveti copii ale actelor de proprietate a cel putin 50%+1 dintre proprietari.
Trebuie sa obtineti avizul furnizorilor de utilitati.
Mergeti la directia de finante locale, la biroul judecatorului delegat si o sa va dea o lista cu toate documentele pe care trebuie sa le prezentati in 3-4 dosare (unul cu originale si celelalte in copie).
In calitate de presedinte, ca si in calitate de membru in comitet, puteti temporar sa preluati atributiunile administratorului (administrare tehnica, contabilitate si casierie). Presedintele si orice membru al comitetului nu pot fi in acelasi timp si cenzor, atat ei cat si rudele lor pana la gradul IV.