Buna ziua,
De curand am infiintat o noua asociatie de proprietari compusa din 7 scari de bloc(prin desprindere de la o asociatie mai mare)
Dupa afisarea listelor de intretinere, mai multi proprietari de la scarile vecine vor sa adere la asociatia noastra.
Intrebarea mea este: daca este suficient sa am acordul a 50% +1,de pe scara respectiva,si ce formalitati legale mai am de indeplinit,avand in vedere ca eu am personalitate juridica doar penru cele 7 scari de bloc
Astept cu interes raspunsurile dvs profesioniste
Cu stima
Niculina Popa
In primul rand trebuie sa faceti o sedinta de comitet si sa va puneti de acord asupra primirii altor scari din bloc in asociatia dv., avand in vedere ca trebuie sa operati o serie de modificari:
- contracte noi la furnizori. Chiar daca facturile se primesc separat pe scari, ele trebuie sa fie adresate asociatiei dv.
- gestionarea in plus a proprietatii comune celorlalte scari;
- situatia financiara a acelor scari in sensul de a vedea daca nu va luati poveri de care apoi sa nu stiti cum sa scapati.
....si altele de acest fel.
In al doilea rand proprietarii acelor scari trebuie sa se intruneasca in AG si sa hotarasca cu 50% + 1 din numarul lor daca doresc aderarea. Atentie! Trebuie musai sa fie aceasta majoritate indeplinita, nu merge cu 50% + 1 din cei prezenti. Se face un tabel de semnaturi si un PV pentru aderarea la asociatia dv. pe care vi le aduc dv. ulterior.
In al treilea rand, trebuie sa modificati acordul de asociere prin tabel anexa cu scarile noi, anexe similare cu acordul initial. Modificari in textul acordului acolo unde trebuie adusa la zi situatia prin noile modificari (daca e cazul). Eventual modificari in statutul asociatiei, daca e cazul.
Documentele modificate trebuie notificate la judecatorie.
In al patrulea rand contracte noi la furnizori si prestatori.
Sintetizand ceea ce vi s-a spus mai sus, pentru a mari asociatia dumneavoastra cu inca o scara, trebuie sa infiintati o noua asociatie de proprietari, cu toate tabieturile: adunare generala, acord, statut, copii ale actelor de proprietate, alegerea comitetului executiv si a presedintelui... intocmirea dosarului in 2-4 exemplare asa cum o sa va spuna judecatorul si depunerea acestora la judecatorul delegat.
Noi avem mai bine de un an de cand incercam si inca nu am reusit sa indeplinim toate pretentiile judecatorului. Cel mai greu e de adunat la dosare peste 50% din numarul actelor de proprietate, atentie, pe fiecare scara in parte 50%+1, iar acestea sa fie inregistrate in Registrul de inscriptiuni-transcriptiuni ori la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.