Buna ziua.
Am si eu urmatoarea problema: asociatia mea este formata din 4 blocuri si acum am primit o adresa de la un alt bloc care ar vrea sa faca parte din asociatia noastra dar nu stim ce acte ar fi necesare, in afara de tabelul cu semnaturile proprietarilor?
Vedeti legea 230/2007 cu modificarile ulterioare.
Art. 5. - (1) Asociaţia de proprietari se înfiinţează prin acordul scris a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, din cadrul unei clădiri. Acordul se consemnează într-un tabel nominal, anexă la acordul de asociere.
Ori, in conditiile in care dvs. deja aveti infiintata o asociatie, in baza acelui tabel nu trebuie decat sa adere la asociatie.
Este mai complicata problema. Proprietarii care vor sa adere la asociatia deja infiintata trebuie sa-si aleaga un comitet de initiativa care sa convoace o AG in care sa se intocmeasca un tabel preliminar de adeziune.
Cu acesta sa se prezinte la asociatia de proprietari si sa-si exprime dorinta de aderare.
Apoi sa se faca toate actiunile completand acordul de asociere cu acest condominiu, obtinerea semnaturilor pe acordul de asociere si pe statut.
Ei intra in asociatia de proprietari atat cu proprietatile individuale, cat si cu proprietatea comuna.
Poate n-am inteles eu bine, dar proprietarii din asociatia deja existenta nu au nimic de spus ? Ei nu sunt intrebati daca vor sau nu sa li se mareasca asociatia ?