Situatia este exact asa cum am prezentat-o doar ca in loc de xyz-abc sunt alte litere :) .
Exista marca inregsitrata "xyz abc" si site-urile "xyz-abc.eu", "xyz-abc.ch" si probabil si altele.
Nu intentionez sa vand produsele lor pe siteul .ro decat daca voi avea o colaborare cu ei...altfel domeniul xyz-abc.ro va fi tras pe dreapta. Am luat acest domeniu inainte de a fi sigur ca pot vinde produsele lor intrucat nu pot demara pentru cateva luni procesul de colaborare....de neogociere mai precis.
Am inregistrat un domeniu.ro (sa zicem xyz-abc.ro ca persoana fizica intentionand sa-l utilizez pentru o firma pe care o voi crea ulterior, firma prin care voi incerca o colaborare cu firma din UE care are drept domeniu xyz-abc.eu, xyz-abc.ch si poate si altele nu stiu.
Am crezut ca inregistrarea unui domeniu.ro se poate face in orice conditii atat timp cat el este disponibil. Astazi m-a atentionat cineva ca e posibil sa nu fie chiar asa. Ba mai mult Denumirea xyz abc este marca inregistrata.
Care ar putea fi consecintele in aceasta situatie?
Multumesc
Buna,
Sora me va ajunge probabil intr-o situatie similara si in acest scop am inceput sa ma interesez.
Nu stiu prea mule insa de 2 zile asta fac toata ziua si azi am ajuns aici pe forum.
pentru dodo80f:
Ce motiv ar avea administratorul sa-si faca planul pana la 31 si apoi sa o falimenteze brusc? De ce nu acum? In fine.
Daca firma nu se inchide concediul de maternitate va fi platit de angajator. Daca firma se inchide iti dai seama ca nu are cine plati - concediul de maternitate este platit de angajtor asa ca nu cred ca ai cum sa obtii banii de la stat...statul ii deduce acestuia banii din impozitul pe profit dar asta e alt subiect. Pe de alta parte tu intrand in somaj vei putea obtine indemnizatie de crestere a copilului dupa 42 zile(parca atatea erau) dupa ce nasti - astia ii da statul.
Din ce stiu eu nu poti fi si in somaj si in concediu.In momentul cand itri in somaj raporturle de munca sunt incheiate; daca intri in concediu raporturile de munca sunt doar suspendate.
Mai e un aspect: un faliment nu se rezolva in 1-2 zile. In plus din activele societatii se retin datoriile catre stat apoi catre angajati si daca mai ramane ceva ia angajatorul. Prin urmare ai sanse sa obtii de aici banii pe concediu. Cat despre instanta e optiunea ta, insa daca angajatorul nu-si respecta obligatiile ai doua variante: te duci in instanta sau renunti la drepturi. Cei de la resurse umane ce ti-au spus?
pentru veronica-t
Nu are cum sa scape de tine. Nu te poate concedia; Daca te concediaza te duci in instanta(e gratis) si iti obtii locul de munca inapoi + banii pe perioada procesului. Nu va face asta. Daca iti dai demisia e alta situatie: nu mai ai dreptul la somaj si in plus daca nu ai de a doua zi alt loc de munca (fiind insarcinata nu cred ca te mai angajeaza cineva) nu vei avea un an lucrat continuu inainte de nasterea copilului si prin urmare nu vei beneficia nici de inemnizatie. Asa ca sub nicio forma sa nu semnezi demisia. In plus mai ai dreptul la concedii medicale, iar daca sarcina este cu risc poti beneficia din plin de ele.
La ITM apelezi cand angajatorul iti creeaza probleme ; o amenintare e suficienta ca sa-si revizuiasca comportamentul: ma indoesc ca exista in romania un angajator care in urma unei inspectii ITM sanatoase sa iasa fara o amenda frumusica. Daca chiar te sfideaza atunci mergi imediat si depui o sesizare. Inca un sfat pentru tine: au dreptul sa-ti micsoreze salariul sau sa-ti desfiinteze postul .In prima situatie nu prea ai ce face, in a doua ai toate sansele de castig in instanta si in plus poti obtine si slariile pe lunile cat dureaza procesul. Prin urmare in niciun caz sa nu semnezi vreo demisie caci ai numai de pierdut.