avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate tiberiu2008

Activitate tiberiu2008

Cum se poate face dovada ca i s-a comunicat faptul ca nu este rea intentie de predare a bunurilor (intalnire cu martori, declaratie la notar, executor judecatoresc) si ca i s-a comunicat partii care nu accepta nicio varianta ca poate veni sa-si ia bunurile ce s-a hotarat ca-i apartin ?
...si cum se dovedeste ca partea care ar trebui sa primeasca bunurile nu accepta o intalnire cu martori si semnarea unui proces verbal de predare-primire ?
Buna ziua,

In urma unui dosar de partaj s-a stabilit prin hotarare judecatoreasca impartirea bunurilor.
Daca se alege varianta declaratie la notar care sunt taxele si cine le plateste: cel care preda sau cel care primeste ?
In cazul unui refuz de comunicare intre parti (prin intalnire, telefon, etc.) ce se poate face...termenul stabilit in hotarare se scurge.
Daca una dintre parti nu vrea sa accepte o discutie normala pentru a stabili modalitatea de predare-primire a bunurilor cine plateste executorul judecatoresc ?

Multumesc.
Discuție Drept de apel
Buna seara,

Care sunt pasii urmati (si termenele) dupa o hotarare de partaj care se incheie cu drept de apel in 15 zile.
Se poate face apel fara a se achita nimic ?...sau trebuie achitat jumatate dincat s-a achitat la taxa judiciara de timbru ?

Multumesc.
Multumesc foarte mult pentru ajutor.
@gj_jane2 Multumesc, dar notarul a zis ca succesiunea facuta de catre sotie in anul 2010 se considera ca fiind data la care a fost dobandit apartamentul supus vanzarii.
In realitate, familia compusa din sotie, fiica majora si sot (decedat in august 2010) au dobandit apartamentul in anul 2005 (in contractul de vanzare-cumparare incheiat in 2005 apare decat sotia si sotul decedat, nu si fiica majora).
La succesiunea facuta dupa 2 luni de la decesul sotului i-a revenit si fiicei 1/4...asa a zis notarul ca prevede legea.
Sigur trebuie sa plateasca in cazul descris
200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv
Notarul i-a facut un calcul de aproximativ 6700 RON pentru 270900 RON pretul vanzarii...si mi se pare exagerat de mult.
Si...o noua intrebare: astazi, viitorul proprietar i-a propus sa mearga pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare la alt notar, e posibil sa poata fi incheiat contractul de vanzare-cumparare la un alt notar fata de cel cu care s-a incheiat precontractul ?...motivatia cumparatorului a fost ca acel notar i se pare cam..."smecheras".
Sincer, vanzatorul nu ar vrea un alt notar...e total fara logica schimbarea notarilor dupa bunul plac al cumparatorului...
Are acest drept cumparatorul - sa schimbe notarul dupa bunul sau plac ? Nu se poate considera ca fiind o razgandire a cumparatorului (caz in care acesta pierde banii de avans) ?
Cum poate demonstra, la o adica, vanzatorul ca este bine intentionat si ca este prezent la notar in ziua stabilita (in antecontract) incheierii contractului de vanzare-cumparare ?...in situatia neplacuta in care cumparatorul refuza/nu este prezent in ziua stabilita in precontract pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare.

Multumesc.
Si daca depaseste 200000 RON ?
Mentionez ca nu este vorba de impozitul care se plateste anual la administratia financiara (cineva mai sus a crezut ca despre acest impozit este vorba)
Daca notarul nu a oprit acest imopzit, ce-i de facut ?
Daca tace si nu mai informeaza pe nimeni...se fac verificari ?...ce poate pati ?

Buna ziua,

Sotul a decedat in august 2010, in octombrie 2010 s-au facut actele pentru succesiune (deci in mai putin de 6 luni) si in februarie locuinta pentru care s-au incheiat actele de mostenire in 2010 a fost vanduta.
In acest caz se mai plateste impozit pentru locuinta vanduta de catre sotie dupa mostenire ? Daca da, cum se calculeaza ?
Locuinta a fost cumparata de catre soti (sotia care a vandut si sotul decedat) in 2005.

Multumesc.
...pai...in cazul acesta, nefericit pentru mine, probabil record pentru dvs....la mine urmeaza a 4-a oara !
...cate 7 zile, cate 7 zile...dar nu exista si un termen limita ?...se pot adauga la nesfarsit cate 7 zile ?
Un judecator, cat poate da ca solutie textul: "Solutie: Amana pronuntarea la data de:....." ?
In acest timp, judecatorul doar analizeaza probele din dosar sau mai poate face si verificari la: adeverinte, fise fiscale, facturi, etc. ?