avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate psilvie

Activitate psilvie

Scuze pentru lipse de detalii. Furnizorul german emite factura catre firma din Ro, iar firma Ro factureaza catre persoana fizica din italia. Transport va fi pe ruta Germania-Italia.
Cum va emite firma din Ro factura catre persoana fizica din Italia?
Va multumesc din nou.
Buna ziua,

Firma din RO platitor de TVA, achizitioneaza de la furnizor german (cu cod TVA valabil) produse care sunt livrate direct in Italia, factura va fi emisa catre persoana fizica din Italia.
Firma din RO trebuie sa se inregistreze in Italia?
Dar in cazul in care va factura catre persoana fizica din Romania, va factura cu TVA roman, corect?
Va multumesc pentru ajutor!
Răspuns la discuția Fond de mediu - taxa de 2 lei /kg
Buna ziua,

Va multumesc ptr raspuns. Deci, daca am inteles bine, trebuie sa platim cei 2 lej/kg pentru paletii introdusi in tara. E corect?
Va multumesc din nou.
Buna ziua,

Va solicit ajutorul pentru urmatoarea: firma noastra importa bunuri care sunt ambalate pe paleti. Furnizorul ne factureaza paletii livrati iar noi la randul nostru facturam mai departe la clienti. In acest caz mai trebuie platit contributia de 2 lei / kg?

Va multumesc pentru ajutor!
Răspuns la discuția Factura din Germania cu TVA roman
Buna ziua,

Nimeni nu ma poate ajuta? Va multumesc.
Buna ziua,

Firma din ro, cu cod TVA in ROI, a primit o factura de la o firma din Germania, cod TVA german, in lei si cu TVA 24%.
Produsele ne-au fost trimise dintr-un depozit situat in Bucuresti.
Este in ordine factura, nu trebuia ca furnizorul german sa ne comunice un cod TVA roman?
Va multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: firma a achizitionat o masina veche la un pret simbolica, pret de cumparare sub 1.800 ron-fara TVA. O pot incadra ca mijloc fix dat fiind valoarea? E ciudat sa o trec ca obiect de inventar...

Va multumesc.
Buna ziua,

Firma noastra aplica tva la incasare. Regulile sunt valabile si pentru facturile emise catre persoane fizice? Daca am emis factura catre o pers. fizica care doreste sa achita factura prin banca, exigibilitatea tva intervine in momentul in care plateste factura dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data emiterii?

Va multumesc.
Problema este ca factura primita din Germania este fara TVA.
Cei din Germania ne-au facturat fara TVA taxele de participare pentru 2 persoane, urmand ca pentru o persoana firma noastra sa factureze mai departe catre o alta firma din Ro.
In aceste conditii, cum putem rezolva facturarea?
Buna ziua,

Firma noastra (platitoare TVA, inreg in ROI) primeste o factura de la partenerul extern, reprezentand taxa de participare la un curs in Germania. O parte din aceasta taxa urmeaza sa facturam mai departe catre o alta firma romana/platitoare de TVA.
Factura emitem fara TVA, dat fiind faptul ca cursul de specializare a avut loc in Germania. Ce scriem pe factura? Scutit de TVA? Va rog si cadrul legal daca se poate.
Va multumesc pentru raspuns si ajutor.