avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie masina sub valoare de mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie masina sub valoare de mijloc fix

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: firma a achizitionat o masina veche la un pret simbolica, pret de cumparare sub 1.800 ron-fara TVA. O pot incadra ca mijloc fix dat fiind valoarea? E ciudat sa o trec ca obiect de inventar...

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 15:05, 26 Februarie 2013
O puteti inreg la mijloace fixe .
Si cheltuiala unui obiect de inventar o puteti recupera pe seama amortizarii( la fel ca un mijloc fix ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - obligatii snow_white snow_white Buna ziua, Am cateva intrebari la care v-as ruga mult sa-mi raspundeti. 1. Facturile si chitantele se fac in trei exemplare. Primul exemplar se da societatii ... (vezi toată discuția)
Cum incadrez: obiect de inventar sau mijloc fix? mmanu mmanu am cumparat un laptop, valoare 1400 lei cu tva, il incadrez la obiecte de inventar dupa valoare? sau la mijloace fixe? eu lucrez mult cu calculatorul, s-ar ... (vezi toată discuția)
Incadrare bun la obiect de inventar sau mijloc fix sain sain S-a achizitionat un telefon mobil la o valoare fara tva de 1.900 lei.Va fi inregistrat in contabilitate la mijloc fix avand in vedere valoarea lui de peste ... (vezi toată discuția)