avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate ionutcr9

Activitate ionutcr9

Buna seara
La ce se refera art (3)În raporturile juridice care nu decurg din exploatarea unei întreprinderi cu scop lucrativ, în sensul art. 3 alin. (3) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, rata dobânzii legale se stabileşte potrivit prevederilor alin. (1), respectiv alin. (2), diminuat cu 20% din Ordonanta 13/2011?
Mai precis daca calculez dobanda pentru un salariat al unei statii de carburant se aplica acest articol sau nu?
Buna ziua...Dat fiind faptul ca s-a modificat codul rutier in sensul ca poti sustine proba teroretica oriunde in tara, si implicit proba practica in judetul de domiciliu.... daca de exemplu am facut scoala si am fost admis la proba teoretica in judetul de domiciliu, si acum imi schimb domiciliul in alt judet si o sa dau proba practica acolo trebuie sa sustin din nou proba teoretica in noul judet cu toate ca eu am fost deja admis odata la aceasta proba? Nu se recunoaste ?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua..Stau la bloc..etaj4..blocul nu este acoperit ...doar apartamentul meu are un acoperis facut de vechii proprietari..in urma ploilor din ultima perioada vantul a luat bucati din acoperis ,acestea cazand pe o masina din fata blocului...proprietarul masinii sutine ca masina a fost avariata...ca a chemat politia care i-a eliberat o dovada (eu nu am vazut-o) si mi-a spus ca a dus-o in service si are pretentii sa-i platesc reparatiile....in caz contrar urmand a ma actiona in instanta......ce ar trebui sa fac in situatia data ? daca ne intalnim in instanta poate avea proprietarul masinii castig de cauza? exista precedente in asemenea situatii?