avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate super_cara

Activitate super_cara

Te duci la primarie cu contractul de vanzare cumparare in original, si iti radiaza masina, banii ii poti recupera numai prin instanta. Ea va fi radiata din evidentele primariei insa va figura pe numele dvs. la politie. Mai complicat este daca vrei sa o radiezi si de la plitie, pt. ca daca ea este inca in circulatie trebuie sa o inscrie actualul ei proprietar pe numele lui, sau daca ea nu mai este in circulatie aveti nevoie de cartea de identitate si de numere pt, a o radia.
Răspuns la discuția veterani de razboi
intra pe google si cauta Codul fiscal actualizat 2010, Impozite si taxe locale, cap 11, art.284.
Răspuns la discuția scutiri de impozite ptr. veterani
Lucrez la o primarie la taxe, si va pot sune sigur ca beneficiati de scutire si la intravilan(curti-constructii, arabil intrav, vie intrav, ect.)
Răspuns la discuția scutire de impozit
Conf. Codului Fiscal -Impozite si taxe locale(cap.11, art284), revolutionarii sunt scutiti de la impozitul pe cladiri si terenul aferent acesteia, insa numai de la adresa de domiciliu, si un mijloc de transport. In situatia in care, detineti mai multe proprietati, sunteti scutit numai la proprietatea unde aveti domiciliul.
Răspuns la discuția buna ziua,
In codul fiscal actualizat la cap.Impozite si taxe locale-facilitati comune pers, fizice(cap.11,art.284), scrie ca, veterani si vaduvele de veterani, nu platesc impozit pe caladirea de la domiciliu, teren pana la 5 ha si un mij de transport. Mama ta fiind scutita nu trebuie sa plateasca impozit. Deasemena in cazul bunurilor comune(detinute de vetereni, revolutionari,deportati, persoane cu handicap grav), daca unul dintre soti beneficiaza de vreo scutire(in calitate de veteran, revolutionar, deportat sau pers. cu handicap), scutirea se aplica la intregul bun(daca este bun comun) si nu la jumatate din el.Daca totusi ati facut succesiune dupa tata, si sunteti mostenitori dvs. si mama dvs, este posibil sa va ceara sa platiti impozit pe parte dvs, dar nici de cum pe partea tatalui.
Nu stiu daca m-am facut bine inteles, dar in concluzie eu lucrez la o primarie , ma ocup chiar de taxe si nu am auzit pana acum sa se plateasca impozit pe partea decedatului.