avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum sa radiez o masina vanduta acum 10 ani,de la care ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum sa radiez o masina vanduta acum 10 ani,de la care nu mai am nici un act

Acum 10 ani am vandut o dacie in targ la Pitesti la care am facut un act de vanzare cumparare .Cumparatorul nu a mai venit sa facem radierea si intre timp eu am pierdut toate actele referitoare la masina.Am emigrat in Italia si ma intorc destul de rar in tara in vacanta.Platesc impozitul pe masina de 10 ani ,ce trebuie sa fac ca sa o radiez?
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 11:44, 24 Februarie 2011
Va adresati in instanta cu o cerere in revindecare impotriva cumparatorului, sii solicitati tot impozitul pe care l-ati platit ca dari la stat timp de 10 ani.. Dar o sa va trebuiasca copii dupa actul de vanzare facut intre parti,,,,ca dovada a intelegerii..
Te duci la primarie cu contractul de vanzare cumparare in original, si iti radiaza masina, banii ii poti recupera numai prin instanta. Ea va fi radiata din evidentele primariei insa va figura pe numele dvs. la politie. Mai complicat este daca vrei sa o radiezi si de la plitie, pt. ca daca ea este inca in circulatie trebuie sa o inscrie actualul ei proprietar pe numele lui, sau daca ea nu mai este in circulatie aveti nevoie de cartea de identitate si de numere pt, a o radia.
Dacă aţi vândut autoturismul acum 10 ani, înseamnă că avea Certificat de înmatriculare de tip vechi, vedeţi la poliţie dacă cumpărătorul nu a preschimbat certificatul maşin s-a radiat din oficiu, dacă, falsificând semnătura Dvs şi a obţinut astfel un nou certificat,cereţi poliţiei unde aţi înmatriculat să radieze de pe numele Dvs şi pe urmă, în caz de refuz, apelaţi la instanţa de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)