avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate baga

Activitate baga

Buna ziua

O firma care inregistreaza venituri din studierea pietei, CAEN 7320 poate fi considerat microintreprindere (cifra de afaceri sub 65.000 euro), deci se incadreaza la sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderilor?
Buna ziua.
va rog sa ma lamuriti, pot inregistra un PFA sau I.I. cu activitatea de consultanta in afaceri (CAEN 7022, sau similar) dar care sa plateasca impozit pe norma de venit?
Multumesc.
Am depus o sesizare az ANPC, comisariatul judetean pentru protectia consumatorului de care apartin. Am primit raspuns, insa nu sunt de acord cu raspunsul primit. ANPC-ul a considerat reclamatia mea neintemeiata, insa eu consider ca s-au ocupat superficial si fara cunostinta de cauza cu problema. Stiti cumva cui pot sa ma adresez cu o contestatie a raspunsului primit de la ANPC?
Multumesc.
Răspuns la discuția finantare fonduri europene
In cazul in care "minifabrica de bijuterii" la care va referiti, ar fi o microintreprindere existenta (avand activitate si inregistrand profit in ultimul an fiscal) sau firma nou-infiintata, in mediul rural, cu activitatea CAEN: 3212 - Fabricarea bijuteriilor şi articolelor similare din metale şi pietre preţioase , atunci, DA, poate fi finantata din fonduri europene, mai exact din FEADR, Masura 312.
O seara buna.
Multumesc pentru raspunsuri. Am ramas cu o singura neclaritate, insa:
- ce cheltuieli pot fi incluse la categoria "transport", stipulata in codul fiscal la cheltuieli deductibile, Art. 21
e) cheltuielile de transport şi de cazare în ţară şi în străinătate, efectuate pentru salariaţi şi administratori, precum şi pentru alte persoane fizice asimilate acestora, stabilite prin norme
Multumesc.
Buna ziua.
Rog ajutor in urmatoarea situatie. Sunt administrator la o firma care se ocupa cu realizarea de studii de piata, cercetari de marketing, pe baza de contracte. Firma nu are salariati. In desfasurarea activitatii utilizez masina proprietate personala, pe care am pus la dispozitia firmei pe baza unui contract de comodat. Intrebarea este, in aceasta situatie cheltuielile privind combustibilul sunt deductibile? Daca da, in ce conditii? Sunt si alte cheltuieli legate de utilizarea masinii care pot fi decontate ? (RCA, Casco, intretinere, reparatii)
Va multumesc pentru ajutor.