avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Decontare cheltuieli combustibil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Decontare cheltuieli combustibil

Buna ziua.
Rog ajutor in urmatoarea situatie. Sunt administrator la o firma care se ocupa cu realizarea de studii de piata, cercetari de marketing, pe baza de contracte. Firma nu are salariati. In desfasurarea activitatii utilizez masina proprietate personala, pe care am pus la dispozitia firmei pe baza unui contract de comodat. Intrebarea este, in aceasta situatie cheltuielile privind combustibilul sunt deductibile? Daca da, in ce conditii? Sunt si alte cheltuieli legate de utilizarea masinii care pot fi decontate ? (RCA, Casco, intretinere, reparatii)
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 16:03, 22 Februarie 2011
Combustibil nu.
Cheltuielile cu functionarea, intretinerea si reparatia autoturismului , exclusiv combustiblilul, sunt deductibile in limita unui autoturism pentru o persoana cu functie de conducere, in cazul dumneavoastra ca si administrator.
Iata prevederile OUG 117/2010 privind modificatrea Codului Fiscal,valabile pentru anul 2011.

www.avocatnet.ro/content/art...
Daca Dvs. considerati ca va incadrati intr-una din situatiile prevazute la exceptii deductibilitate combustibil,atunci asa veti inregistra si bonurile fiscale aferente acestuia in contabilitate.
Daca contractul de comodat este incheiat la notariat si inregistrat la Administratia Financiara va puteti deduce si cheltuielile legate de intretinerea si reparatia masinii,rovigneta ,asigurarea RCA,CASCO, unde se va mentiona ca proprietarul sunteti Dvs. si utilizatorul societatea .
Buna ziua,
Din cate stiu eu nu scrie nicaieri ca, contractul de comodat intre o firma si o persoana fizica trebuie sa fie facut la notar. De asemenea nu se depune la Adm.Financiara pt ca nu se realizeaza venit impozabil.
Puteti sa o autentificati la notar ca sa fie accepttat mai usor de catre un control de la Fisc ..., dar eu nu vad acest lucru sa fie obligatoriu, mai ales ca dvs sunteti proprietarul.
Multumesc pentru raspunsuri. Am ramas cu o singura neclaritate, insa:
- ce cheltuieli pot fi incluse la categoria "transport", stipulata in codul fiscal la cheltuieli deductibile, Art. 21
e) cheltuielile de transport şi de cazare în ţară şi în străinătate, efectuate pentru salariaţi şi administratori, precum şi pentru alte persoane fizice asimilate acestora, stabilite prin norme
Multumesc.
In acest articol e vorba despre cheltuielile de transport si cazare cu ocazia deplasarilor in interes de serviciu. Cheltuielile de transport pot fi: bilet de avion, bilet de tren, bilet de autobuz sau alte mijloace de transport in comun. De asemenea, daca emieti langa ordinul de deplasare si o decizie cum ca deplasarea se va efectua cu masina proprie, ar trebui sa fie deductibil si combustibilul consumat in timpul deplasarii ca fiind "cheltuiala de transport".
In cazul din urma opiniile difera mult de la contabil la contabil.... :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu aprovizionarea lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, vreu si eu o lamurire la urmatoarea situatie: Societatea nu detine autoturism dar face aprovizionare si alte deplasari cu masina particulara ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile transport cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Sunt titular de intrepr.indiv. (nu am angajati) si am contract de comodat pt.auto proprietate personala; asa cum mi s-a spus de la Adm.financiara, ... (vezi toată discuția)
Tva leasing si cheltuieli aferente leasingului tomozeimihaela tomozeimihaela Buna ziua. Am achizitionat in noiembrie 2008 doua masini (una pt.administrator si una pt. contabil)prin contract de leasing financiar .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)