avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli cu aprovizionarea
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli cu aprovizionarea

Buna ziua,

vreu si eu o lamurire la urmatoarea situatie: Societatea nu detine autoturism dar face aprovizionare si alte deplasari cu masina particulara a administratorului; cum se pot inregistra legal la societate cheltuielile de transport?(ma refer doar la combustibilul care se consuma pentru transportul da marfa sau deplasarea la banca, ad.fiscala, sau alte deplasari pe care le face ad.torul strict pentru societate)


Multumesc si o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 11:08, 4 Martie 2010
In primul rand puteti face un contract de comodat , prin care va puteti utiliza de masina si pentru a va deduce anumite cheltuieli cu privire la intretinerea si reparatia la masina.
Cheltuielile cu combustibilul are limite de deductibilitate , conform OG34/2009.
Mult succes,
Pentru a va inregistra legal cheltuielile cu combustibilul ati primit raspuns.
Daca insa vreti sa le treceti la cheltuieli deductibile (presupun ca aceasta este motivatia) - mai bine renuntati. Nu exista temei legal. In lipsa acestuia nu vad de ce sa le inregistrati in contabilitate si apoi sa le considerati nedeductibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuieli combustibil baga baga Buna ziua. Rog ajutor in urmatoarea situatie. Sunt administrator la o firma care se ocupa cu realizarea de studii de piata, cercetari de marketing, pe baza de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli rosler rosler Sunt director de firma si am avut surpriza sa constat ca pe luna Mai cheltuielile cu combustibilul nu mai sunt deductibile! insa cheltuielile cu masina cu care ... (vezi toată discuția)