avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli deductibile transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli deductibile transport

Buna ziua,
Sunt titular de intrepr.indiv. (nu am angajati) si am contract de comodat pt.auto proprietate personala; asa cum mi s-a spus de la Adm.financiara, cheltuielile nu sunt deductibile 100%, deoarece il folosesc si in interes personal.
Deduc x% din cheltuielile cu :
-combustibilul (partea pt. activitate o utilizez exclusiv pt.deplasare la/de la locul de desfasurare a activitatii);
-impozitul
-revizii/reparatii
-asigurarea obligatorie si CASCO
Este corect?
Din cate am citit ar fi o problema cu asigurarile (care sunt deductibile pt.active corporale sau necorporaledin patrimoniul afacerii). Masina poate fi considerata in patrimoniul afacerii pe perioada comodatului (in procentul utilizat pt.afacere)?
Daca nu, ce sa fac pt. a deduce x% si din aceste cheltuieli?

Si inca ceva: TVA-ul este recuperabil pt.toate aceste cheltuieli?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 13:58, 24 Martie 2010
Banuiesc ca este autoturism nu autoutilitara .Faceti dovada utilizarii auto in interesul soc. prin foi de parcurs / ordine de deplasare .
Cheltuielile de intretinere si reparatii , combustibilul (FAZ)sunt ded.dpdv fiscal , TVA deductibila.
Asigurarile nu sunt deductibile dpdv fiscal.

maran corina
Multumesc! Da, este vorba despre autoturism.
1. ce inseamna "FAZ" ?

2. pentru a fi si asigurarile deductibile, ar trebui s-o trec in patrimoniu; asta inseamna un act de vanz-cump intre mine ca persoana si mine ca titular de intrepr.indiv.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva achizitie auto cristian_conea cristian_conea doresc achizitionarea unui auto pe firma (intrepr.individuala) pt. deplasarea personalului (eu) la si de la locul desfasurarii activitatii. 1. Fiscul poate sa ... (vezi toată discuția)
Deducere tva carburant cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Sunt Intr.Indiv.platitor de TVA. Pot deduce TVA pt. benzina cumparata pt.auto si pt.cheltuiala cu revizia periodica (pt.auto am contract de ... (vezi toată discuția)
Deducerea combustibilului pentru pfa romeo mart romeo mart sint persoana fizica autorizata si doresc o lamurire .OG 34 / 2009 se referea la numai societati comerciale ? adica deducerea combustibilului este interzisa ... (vezi toată discuția)