avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere TVA carburant
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere TVA carburant

Buna ziua,
Sunt Intr.Indiv.platitor de TVA. Pot deduce TVA pt. benzina cumparata pt.auto si pt.cheltuiala cu revizia periodica (pt.auto am contract de comodat) ?
Asta pana pe 1 mai...

Dar dupa 1 mai? Parca se poate daca auto este folosit pt.deplasarea personalului (eu) la si de la punctul de lucru.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters61743 , utilizator 11:38, 8 Iulie 2009
Daca conditia e indeplinita "deplasarea perosonalului la si de la locul de munca" se poate deduce si dupa 1 mai.
multumesc!
avand in vedere ca sunt un novice in domeniu (luni trebuie sa depun prima data declaratia 300), va rog sa-mi spuneti daca fac bine :
1. clientul meu este din Franta, deci locul prestarii serviciului (eu il reprezint la clientul sau, Dacia; codul activ.mele este 9609) se considera Franta, asadar am emis facturi fara TVA: suma incasta o trec la randul 2 din decl.300
2. ca si cheltuieli pt.care solicit deducerea TVA am considerat bonurile de benzina pt.auto cu care ma deplasez la Dacia si de la Dacia, revizia auto (am contract de comodat pt.auto) + papetarie. Acestea le trec la randul 22 din decl.300.
ESTE CORECT?
Daca intr-adevar serviciile pe care le prestati se incadreaza in prevederile art 133 Cod fiscal (care se refera la locul prestarii de servicii), atunci in decontul 300, valoarea facturii o treceti pe randul 1 din decont, iar cheltuielile efectuate le treceti pe randul 18 (daca sunt taxabile cu cota de 19%).
Ma incadrez la art.133 (2) g, pct.5, deci locul prestarii este FRANTA. Am insa 2 nelamuriri:
1. in decl.300 pt."livrari de bunuri sau prestari de servicii pt.care locul livrarii/locul prestarii este in afara Romaniei" este randul 2
2. randul 18 se refera la "achizitii de bunuri taxabile cu 19% destinate revanzarii, ceea ce nu este cazul meu; randul 22 se refera la achizitii de bunuri si prestari servicii pt.nevoile firmei cu cota 19%. Gandesc ca aici m-as incadra.
Multumesc pt.lamuriri la aceste 2 aspecte!
Nu, la randul 2 sunt regularizarile.Cred ca nu aveti ultima varianta a decontului 300.Veriunea 1.0.2. din 16.04.2009

Alte discuții în legătură

Transporturi intracomunitare viorica bulzan viorica bulzan 1)Furnizolul fiind firma X platitoare de tva cu sediul fix in Romania orasul \" A\" adica Eu efectuez o prestatie de transport intracomunitar pentru ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile transport cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Sunt titular de intrepr.indiv. (nu am angajati) si am contract de comodat pt.auto proprietate personala; asa cum mi s-a spus de la Adm.financiara, ... (vezi toată discuția)
I.i. decontare bonuri de benzina lady34 lady34 daca am contract de comodat pe un autoturism ...in ce conditi pot deconta bonurile de combustibil si intretinerea autoturismului? (vezi toată discuția)