avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere TVA carburant
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere TVA carburant

Buna ziua,
Sunt Intr.Indiv.platitor de TVA. Pot deduce TVA pt. benzina cumparata pt.auto si pt.cheltuiala cu revizia periodica (pt.auto am contract de comodat) ?
Asta pana pe 1 mai...

Dar dupa 1 mai? Parca se poate daca auto este folosit pt.deplasarea personalului (eu) la si de la punctul de lucru.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters61743 , utilizator 11:38, 8 Iulie 2009
ch.cu carburantii nu este ded.decat daca intra la exceptii.in nici-o alta sit.nu este ded.Atentie transp de la si la loc munca inseamna ca intri la except.si se fact venit, ai ob activit in acest sens etc-vezi exceptii.Asta pe categ auto
In cazul meu, reprezint o firma din Belgia si fac pentru ei in Romania diverse servicii de PR, marketing, baze de date, etc. Am un autoturism in leasing cu care ma deplasez de la sediul firmei la diversi colaboratori pentru discutii, fara a avea un contract cu fiecare, pentru un prim contact de 10 min, sau alte discutii.
Pot deconta combustibilul, in calitate de administrator dar si de angajat totodata? Daca nu, in paralel pot face un contract de comodat cu alta firma (a sotiei) pe care sa pot deconta combustibilul? In baza a ce documente?
Multumesc
buna ziua.am si eu o intrebare.am o firma care are drept cod caen comertul cu ridicata al produselor textile.nu exista nici un angajat dar patronul a cuparat o masina in leasing pe care o foloseste patronul . intrebarea mea este in cazul acesta se deduce tva-ul la bonurile de motorina si daca da care sunt formalitatile...trebuiesc facute foi de parcurs?va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transporturi intracomunitare viorica bulzan viorica bulzan 1)Furnizolul fiind firma X platitoare de tva cu sediul fix in Romania orasul \" A\" adica Eu efectuez o prestatie de transport intracomunitar pentru ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile transport cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Sunt titular de intrepr.indiv. (nu am angajati) si am contract de comodat pt.auto proprietate personala; asa cum mi s-a spus de la Adm.financiara, ... (vezi toată discuția)
I.i. decontare bonuri de benzina lady34 lady34 daca am contract de comodat pe un autoturism ...in ce conditi pot deconta bonurile de combustibil si intretinerea autoturismului? (vezi toată discuția)