avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere TVA carburant
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere TVA carburant

Buna ziua,
Sunt Intr.Indiv.platitor de TVA. Pot deduce TVA pt. benzina cumparata pt.auto si pt.cheltuiala cu revizia periodica (pt.auto am contract de comodat) ?
Asta pana pe 1 mai...

Dar dupa 1 mai? Parca se poate daca auto este folosit pt.deplasarea personalului (eu) la si de la punctul de lucru.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters61743 , utilizator 11:38, 8 Iulie 2009
adica daca este folosita pt.transportul personalului la si de la punctul de lucru?

Eu sunt titularul Intr.Indiv. si eu muncesc. Ma deplasez la punctul de lucru (dovedit cu contract) cu auto pt.care am incheiat contract de comodat intre I.I. si mine. Cred ca ma incadrez...
In proiectul privind normele metodologice de aplicare a OUH 34/2009 se da definitia ptr.vehiculele destinate exclusiv ptr.transportul personalului la si.............................., "atunci cand exista dificultati evidente de a gasi mijloace de trasport si exista un acord colectiv intre angajator si angajati prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit acest transport".
Adica sunt obligat sa merg cu rata????
Sau poate se deconteaza taxiul...
In leg cu OG 34 va rog sa-mi comunicati parerea dvs in legat cu dreptul de deducere tva la combustibil in ccazul firmei sotului meu care este administrator angajat cu carte de munca si efectueaza toata activitatea unui agend de vanzari(ob activit comert echip prot) adica livreaza marfa,participa la licitatii,negocieri,etc.Singura chelt de livrare a firmei este acest combustibil consumat de masina administratorului mai existand angajati un magazioner si contabila.Se poate incadra activitatea la exceptii agenti de vanzare daca aceste atributii sunt trecute in fisa postului.Deasemeni la firmele de contabilitate in care nu exista angajati decat administratorul,sa inteleg ca nu se poate deduce nici un fel de tva si cheltuieli pt combustibil?X-(
Multumesc
Pentru incadrarea autoturismelor in categoriile exceptate de OUG 34/2009 vor fi avute in vedere aspecte precum: obiectul de activitate al persoanei impozabile, dovada faptului ca persoana impozabila are personal angajat cu calificare in domeniile prevazute de exceptii, foile de parcurs din care sa rezulte ca numai personalul calificat in aceste scopuri utilizeaza autoturismele in cauza etc.

Alte discuții în legătură

Transporturi intracomunitare viorica bulzan viorica bulzan 1)Furnizolul fiind firma X platitoare de tva cu sediul fix in Romania orasul \" A\" adica Eu efectuez o prestatie de transport intracomunitar pentru ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile transport cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Sunt titular de intrepr.indiv. (nu am angajati) si am contract de comodat pt.auto proprietate personala; asa cum mi s-a spus de la Adm.financiara, ... (vezi toată discuția)
I.i. decontare bonuri de benzina lady34 lady34 daca am contract de comodat pe un autoturism ...in ce conditi pot deconta bonurile de combustibil si intretinerea autoturismului? (vezi toată discuția)