avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate niros31

Activitate niros31

Buna ziua !
Imi poate spune si mie cineva, va rog, in a cui proprietate este postul de masura si reglaj ( firida de gaze) daca ea este construita din caramida si este la limita de proprietate dar in interiorul proprietatii mel.?
Conform carui act normativ, dupa receptia si darea in folosinta a intregii instalatii, partea de bransament, inclusiv firida (chiar daca este pe proprietatea mea) trec in proprietatea districtgaz sud?
Va multumesc si daca trebuie lamuriri suplimentare am sa le ofer.
Conform legii 230/2007 e greu sau aproape imposibil sa obtinem o hotarire a AG deoarece este o chestiune care ne priveste in mod direct doar pe noi proprietarii de pe scara. In aceasta asociatie nici macar la sedintele ordinare nu se intruneste cvorumul necesar dar in cazul unei sedinte extraordinare .
In aceste conditii conform art 25, alin 3, din aceeasi lege se pare ca noi proprietarii majoritari de pe scara putem decide printr-un tabel cu semnaturi cum e mai bine sa administram aceasta proprietate si sa inaintam aceste tabele comitetului executiv care conform art 30, din aceeasi lege, este obligat sa ia la cunostinta si sa emita o decizie in ceeace priveste hotarirea noastra majoritara . Care articol, din care lege, ne va obliga sa platim ceva ce nu vrem sa folosim si nici nu e in proprietate comuna ? (ma refer la agentul termic) Mi se pare foarte normal ca sa platesc, chiar daca nu folosesc,cheltuielile pentru reparatie si intretinere ale proprietatii comune ( deoarece nu ma pot degreva de dreptul de proprietate comuna in cota indiviza ) dar nu mi se pare normal sa fiu fortat sa folosesc si implicit sa platesc agentul termic pentru folosinta caloriferului. Agentul termic este proprietatea regiei de termoficare,sau gresesc cumva ?
Va refereati cumva la noi majoritatea cind ati scris ca evitam sa respectam legea ?
Eu asa inteleg, si nu interpretez articolul de lege la care am facut referire ddin HG 1588/2007.
Si asa ma asteptam sa primesc raspunsul, nu cu interpretari personale.
As fi vrut un raspuns concret, dar se pare ca nu m-am facut destul de inteles.
Atita timp cit noi cei majoritari vrem sa fim corecti trebuie sa ne supunem vointei celor minoritari?
Chiar nu pot sa cred ca in noianul de legi ale acestei tari nu este undeva un aricol care sa ne dea dreptul sa decidem cum e mai bine sa exploatam o proprietate comuna in cota- parte indiviza.
La La mai bine de 20 de ani dupa Revolutie inca nu am scapat de sechelele comunismului.
Cum e posibil ca pentru faptul ca nu incalci cu nimic absolut dreptul de proprietate in cota indiviza al nici unui alt proprietar din condominiu, si nici pe acela de folosinta sa nu poti decide ca nu platesti ceeace nu consumi .BA mai rau ,contrar vointei tale sa fi obligat sa platesti pentru ca asa vor o mica parte din totalul coproprietarilor .
Eu cred ca acest aspect reprezinta o situatie de exceptie in ceeace priveste repartizarea cheltuielilor cu caldura pt o proprietate comuna in care se poate delimita cine consuma si cine beneficiaza de acea caldura !
Nu imi puteam inchipui ca exista oameni care vor sa le plateasca altii ce consuma ei !
Va salut !
Am si eu de expus o situatie concreta .
Avem pe scara blocului o uscatorie al carui calorifer l-am contorizat, in ideea realizarii de catre toti proprietarii a consumului enorm pe care acesta il face. Majoritatea proprietarilor ( printr-o optiune scrisa ) nu doresc utilizarea caldurii si implicit nu vor sa plateasca contravaloarea ei. In aceasta situatie se impune inchiderea lui sau cele citeva persoane care vor sa foloseasca caldura de la acest calorifer sa plateasca ceeace consuma conform indicatiilor repartitorului de costuri.
Problema este ca cei putini vor sa foloseasca caldura caloriferului pentru interese proprii dar vor sa platim toti ceeace se consuma deoarece asa zice legea ( mai bine spus Art. 32, alin. 3, din HG 1588/2007 care sint normele de aplicare ale Legii 230/2007 )
Care este calea calea legala prin care noi, mai mult de jumate plus unul din nr total al proprietarilor de pe scara putem obtine o hotarire legala de neplata a caldurii atita timp cit ceilalti se opun opriri agentului termic prin calorifer dar vor sa platim si noi in virtutea articolului mai sus mentionat ?
Sub aspect juridic noi cei multi nu incalcam nici unul din cele doua drepturi ale celorlalti proprietari asupra proprietatii comune in cota indiviza, si anume dreptul de proprietate si dreptul de folosinta, ba dimpotriva vrem sa se aplice in mod civilizat si normal principiul stipulat in Ordinul 343/2010 si anume " beneficiarul plateste" !
Va multumesc!