Va salut !
Am si eu de expus o situatie concreta .
Avem pe scara blocului o uscatorie al carui calorifer l-am contorizat, in ideea realizarii de catre toti proprietarii a consumului enorm pe care acesta il face. Majoritatea proprietarilor ( printr-o optiune scrisa ) nu doresc utilizarea caldurii si implicit nu vor sa plateasca contravaloarea ei. In aceasta situatie se impune inchiderea lui sau cele citeva persoane care vor sa foloseasca caldura de la acest calorifer sa plateasca ceeace consuma conform indicatiilor repartitorului de costuri.
Problema este ca cei putini vor sa foloseasca caldura caloriferului pentru interese proprii dar vor sa platim toti ceeace se consuma deoarece asa zice legea ( mai bine spus Art. 32, alin. 3, din HG 1588/2007 care sint normele de aplicare ale Legii 230/2007 )
Care este calea calea legala prin care noi, mai mult de jumate plus unul din nr total al proprietarilor de pe scara putem obtine o hotarire legala de neplata a caldurii atita timp cit ceilalti se opun opriri agentului termic prin calorifer dar vor sa platim si noi in virtutea articolului mai sus mentionat ?
Sub aspect juridic noi cei multi nu incalcam nici unul din cele doua drepturi ale celorlalti proprietari asupra proprietatii comune in cota indiviza, si anume dreptul de proprietate si dreptul de folosinta, ba dimpotriva vrem sa se aplice in mod civilizat si normal principiul stipulat in Ordinul 343/2010 si anume " beneficiarul plateste" !
Va multumesc!
Calea legala de a rezolva problema este o adunare generala cu un singur punct pe ordinea de zi: daca se lasa sa functioneze caloriferul in uscatorie sau nu.
Supuneti la vot si cum se hotaraste asa se va face.
Daca uscatoria se incalzeste, vor plati toti. Uscatoria este proprietate comuna.
Sigur, puteti sa fortati nota si sa repartizati aceasta caldura la cei care folosesc strict acesta incapere, cu conditia sa aveti o defalcare clara a valorii caldurii acelei incaperi si sa aveti o hotarare a AG in acest sens.
Partea buna a situatiei este ca acest calorifer are prevazut repartitor de costuri.
Pe langa solutiile propuse de d-na Elga - pe care le gasesc bune, incerc sa va sfatuiesc sa se dea drumul la consum numai atunci cand este nevoie, ca doar nu tot timpul uscatorul este ocupat de lenjerie pusa la uscat. Apoi, daca robinetul este pus acolo pe * sau ma rog, pe 1, ar fi vre-o problema? Lenjeria se usuca, iar consumul este relativ mic.
Nu este de neglijat solutia de a se repartiza cheltuiala pe beneficiari - solutie pe care o puteti adopta numai in AG. Solutia aceasta este similara cu cea de la blocurile care au lift, cand proprietarii de la parter si et. 1 nu platesc e. electrica pentru functionarea acestuia, ori o platesc la 1/2 pret. Acelasi lucru se intampla cu proprietarii aflati mai sus dar care opteaza sa nu foloseasca deloc liftul, sunt scosi de la plata.
Daca se doreste anularea de la plata a caloriferelor din partile comune ale proprietatii se face un tabel cu semnaturi cu cei care sunt de acord iar daca acestia sunt majoritari se duce lista la asociatie si se poate trece la inchiderea sau blindarea caloriferelor.Cei de la asociatie sunt obligati sa tina cont de dorinta voastra iar daca doriti debransare legala tot ei trebuie sa se ocupe.:D
@johnpescar.
Pentru ca tot vorbeati de comunism intr-un alt post: pe vremea... a intocmit "mesteru' " un tabel dintr-asta si a "ras" toate caloriferele din uscatoare si casa scarii fara nici-o problema. Aaaa, ca nu ne-a cerut acordul, asta este altceva...
In cazul de mai sus, trebuie sa intelegi ca asta-i problema, unii consuma si cu totii platesc, din acest motiv este dihonia... Ehehei, mai e mult pana departe!
nu cumva acest repartitor pe caloriferul spatiului comun este folosit pt.a evalua consumul pe partile comune? daca da, el trebuie sa ramana deschis si face parte din proprietatea comuna
Calorifer in uscator
chinook
Buna ziua! Apelez din nou la dvs. cu urmatoarea problema:
Am reusit sa am acces la uscatorie incepand de ieri pentru prima oara in 20 de ani de cand locuiesc ... (vezi toată discuția)