avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asoc de proprietari - judecata ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asoc de proprietari - judecata ?

Desi am introdus in cutiile postale din scara blocului, extras din legi, precum toata lumea trebuie sa-si plateasca cheltuielile comune, vis-a-vis de consumul cu energia termica, domnul presedinte a zis ca are tabel cu 50%+1 prin care proprietarii isi asuma neplata cheltuielilor cu Et, fiindca cica ei au centrale. Domnul administrator are argument ca a calculat asa cum erau calculate si inainte, adica tot gresit si de aceea asa a preluat si el idem. Presedintele isi asuma si el. Ce ramane de facut ? Judecata ? Dau asociatia in judecata si cer recalcularea din urma de cand si-a pus chiar primul proprietar centrala (ani de zile) ? Cam cat dureaza procesul ? Pot cumva sa pierd acest proces ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ovidiu-O , utilizator 07:40, 2 Februarie 2016
Poate reformulati problema.
Este un bloc cu sau fara repartitoare ? In mod normal chiar si proprietarii cu centrale termice desi s-au debransat de la sistemul de incalzire au obligatia de a plati incalzirea partilor comune si caldura de care beneficiaza de la trecerea tevilor de caldura prin casa .

Daca este cu repartitoare calculul il fac cei de la firma .
Nu este cu repartitoare, avem doar un ceas de citire la subsol. Pe casa scarii nu mai sunt tevi sau calorifere, dar mai trec tevi prin apartamente (nu prin toate). Insa legea spune ca platesti pt. parti comune subsol etc. La noi mai este si uscatoria cu calorifer, care e inchiriata la Presedinte de catre asociatie, insa nici aici domnul admin nu a binevoit sa adauge cat ar avea de plata domnu presedinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri agent termic maria1956 maria1956 Buna ziua, locuiesc la etajul 4 (ultimul)al blocului si din vara am instalat centrala termica.In apartament nu am nici macar 10cm.teava si totusi am primit ... (vezi toată discuția)
Tevile de la subsol marialazarcta marialazarcta Sunt debransata de la caldura de 15 ani,prin apartamentul meu nu trece nici o teava de caldura,pe scara si in uscator nu am nici un calorifer si nici o teava ... (vezi toată discuția)