avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cheltuielilor cu caldura unui calorifer ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cheltuielilor cu caldura unui calorifer contorizat dintr-o uscatorie.

Va salut !
Am si eu de expus o situatie concreta .
Avem pe scara blocului o uscatorie al carui calorifer l-am contorizat, in ideea realizarii de catre toti proprietarii a consumului enorm pe care acesta il face. Majoritatea proprietarilor ( printr-o optiune scrisa ) nu doresc utilizarea caldurii si implicit nu vor sa plateasca contravaloarea ei. In aceasta situatie se impune inchiderea lui sau cele citeva persoane care vor sa foloseasca caldura de la acest calorifer sa plateasca ceeace consuma conform indicatiilor repartitorului de costuri.
Problema este ca cei putini vor sa foloseasca caldura caloriferului pentru interese proprii dar vor sa platim toti ceeace se consuma deoarece asa zice legea ( mai bine spus Art. 32, alin. 3, din HG 1588/2007 care sint normele de aplicare ale Legii 230/2007 )
Care este calea calea legala prin care noi, mai mult de jumate plus unul din nr total al proprietarilor de pe scara putem obtine o hotarire legala de neplata a caldurii atita timp cit ceilalti se opun opriri agentului termic prin calorifer dar vor sa platim si noi in virtutea articolului mai sus mentionat ?
Sub aspect juridic noi cei multi nu incalcam nici unul din cele doua drepturi ale celorlalti proprietari asupra proprietatii comune in cota indiviza, si anume dreptul de proprietate si dreptul de folosinta, ba dimpotriva vrem sa se aplice in mod civilizat si normal principiul stipulat in Ordinul 343/2010 si anume " beneficiarul plateste" !
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:26, 20 Februarie 2011
@niros31
Nu stiu daca ati citit toate raspunsurile din topicul dv. Asa s-ar fi cuvenit, zic eu!
Din toate raspunsurile va puteti alege pe cel care va avantajeaza sau care va da idee despre cum sa procedati in continuare. Nu e cazul sa-i certati pe cei care va raspund altfel decat ati dori dv.

Deci, revenind la problema, da, puteti face un tabel cu semnaturi ale proprietarilor de pe scara dv. prin care sa cereti comitetului executiv al asociatiei sa blindeze caloriferul de la uscatorie sau sa gaseasca o posibilitate ca incalzirea uscatoriei sa fie platita numai de cei care o folosesc.
niros31 a scris:
Agentul termic este proprietatea regiei de termoficare,sau gresesc cumva ?

Agentul termic este proprietatea regiei de termofiocare tot asa cum motorina de la statie este proprietate furnizorului pana o bag in rezervorul masinii mele, desigur cu obligatia de a plati la casa, ca altfel nu plec de acolo cu masina.
Asa ca agentul termic este al furnizorului pana la intrarea in bloc, pana la bransament. Apoi, dupa ce a trecut de bransament, de aparatul, de robinetul de la intrarea in blocul sau scara, este al dumneavoastra. Din acest punct este treaba dumneavoastra, a proprietarilor, a asociatiei cum folositi agentul termic, cum repartizati costurile...
In sprijinul proprietarilor s-au emis reglementari, care nu sunt foarte rigide. Folosindu-va de acestea, in anumite limite puteti sa hotarati la nivelul asociatiei, a blocului, a scarii cum sa va gospodariti mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea unui proprietar adresata asociației de montare repartitoare de căldură în apartamentam fost informat de către o firma de repartitoare agreata anre ... Albero Albero Am fost informat de către o firma de repartitoare agreata ANRE ca poate încheia contract pentru montare repartitoare de căldură cu asociația de ... (vezi toată discuția)
Asoc de proprietari - judecata ? Ovidiu-O Ovidiu-O Desi am introdus in cutiile postale din scara blocului, extras din legi, precum toata lumea trebuie sa-si plateasca cheltuielile comune, vis-a-vis de consumul ... (vezi toată discuția)
Calorifer in uscator chinook chinook Buna ziua! Apelez din nou la dvs. cu urmatoarea problema: Am reusit sa am acces la uscatorie incepand de ieri pentru prima oara in 20 de ani de cand locuiesc ... (vezi toată discuția)