avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate mvbl

Activitate mvbl

Am primit decizia de pensie si in cadrul acesteia o perioada de sase ani nu au fost identificati si au fost calculati conform Ordonantei 1/2011. Aceasta forma ma dezavantajeaza ca pe aceasta perioada conform ordonantei1/2011 am o reducere a veniturilor de circa 1200-1500 lei/lunar fata de ce am primit in realitate.
Am depus contestatie in care dovedesc functia indeplinita (fara sume care se pot regasii in arhiva sectiei pensii) .
Stiu ca voi primii raspuns ca s-a procedat legal conform ordomnantei1/2011.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac mai departe sa revin cu o alta contestatie sau sa apelez la instantele de judecata (daca da unde ar trebui sa ma adresez).
Va multumesc
Va multumesc frumos pentru raspunsul complet si competent pe care mi l-ati dat.
Din discutiile cu alti colegi la fel intelesesem si eu dar acum am toate informatiile de la dumneavoastra argumentate in baza articolelor de lege.
Din pacate raspunsul primit de la sectia de pensii a MApN este de acum patru zile si a fost dat verbal de seful acestei sectii de pensii , care in prima faza nu vroia sa imi primeasca nici actele doveditoare .
Inca odata va multumesc.
Cu stima,
Vasile Mogosanu
Imi cer scuze pentru informatiile furnizate dar nu stapanesc termenii foarte bine
Da am iesit la 46 de ani la pensie in urma restructurarii armatei in baza ordonantei nr, 7 / 1998 si a legii 164 privind pensiile militare cu o vechime de 28 de ani din care 24 ca si cadru militar.
Din legea 119 am inteles ca avand stagiul complet de cotizare de 20 de ani sunt considerat cu pensie la limita de varsta si deci pot sa solicit recalcularea pensiei adaugand si cei sase ani lucrati dupa iesirea la pensie.
Am solicitat informatii aici, ca seful casei de pensii a MApN, la depunerea adeverintelor care atestau contributia mea la fondul de pensii dupa iesirea la pensie mi-a spus ca perioada asta se ia in calcul numai dupa varsta de 65 de ani (adica probabil dupa ce nu mai exist)
Va multumesc pentru amabilitate (D-ra (na) Gabriela Pintea )
Cu stima
Am spus ca sunt pensionat in urma restructurari armatei
conform legii 119/2010 pensia este cu vechime completa
Sunt pensionar militar cu vechime de 28 de ani din care am cotizat 24
Dupa iesirea la pensie din structura MApN am mai lucrat inca 6 ani.
Conform legii pensiilor varsta de pensionare ar trebui sa fie in iunie 2011
Intrebarea mea este
Perioada lucrata dupa iesirea la pensie din armata, cand este legal sa fie adaugata la calculul pensiei, in conditiile actuale
Discuție Spor vechime
Buna ziua
Sunt pensionar si sunt angajat cu contract de munca la o societate cu capital majoritar de stat.
Vechimea anterioara a fost de 32 de ani.
Acum nu mi s-a mai acordat vechime in munca pe motiv ca sunt pensionar cu toate ca in cadrul societatii toti angajatii au spor de vechime, la fel si zilele de concediu sunt ca ale unui incepator.
Intrebarea mea este daca se procedeaza corect in acest caz si care este prevederea legala (daca situatia este corecta) care prevede neacordarea sporului de vechime si cuantumului concediului de vechime conform vechimii.

va multumesc
Cu stima
Vasile Mogosanu