avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie de revizuire emisa conform OUG nr. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de revizuire emisa conform OUG nr. 1/2011

Am primit decizia de pensie si in cadrul acesteia o perioada de sase ani nu au fost identificati si au fost calculati conform Ordonantei 1/2011. Aceasta forma ma dezavantajeaza ca pe aceasta perioada conform ordonantei1/2011 am o reducere a veniturilor de circa 1200-1500 lei/lunar fata de ce am primit in realitate.
Am depus contestatie in care dovedesc functia indeplinita (fara sume care se pot regasii in arhiva sectiei pensii) .
Stiu ca voi primii raspuns ca s-a procedat legal conform ordomnantei1/2011.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac mai departe sa revin cu o alta contestatie sau sa apelez la instantele de judecata (daca da unde ar trebui sa ma adresez).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:41, 25 Decembrie 2011
Dupa ce primiti raspuns de la comisia de contestatii, va adresati direct tribunalului, sectia specializata pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale. Temei legal - art. 22, alin. (2) din OUG nr. 1/2011 coroborat cu art. 153, lit. d) din Legea nr. 263/2010.
Art. 22
...................................
(2) Deciziile comisiilor de contestatii pot fi atacate in instanta, potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
...................................

Art. 153
Tribunalele solutioneaza in prima instanta litigiile privind:
..................................
d) hotararile Comisiei Centrale de Contestatii si ale comisiilor de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii privind deciziile de pensie;
....................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie de debit gratianec gratianec Buna ziua, Tata are 77 de ani si este pensionar. Prin toamna anului trecut a primit o adeverinta de la unul din locurile de munca, ce atesta faptul ca ... (vezi toată discuția)
Termenul de solutionare a contestatiei este un termen de recomandare? m.marinesco m.marinesco Bună seara, Conform art.150(4) din l. nr. 263/2010, o contestaţie se soluţionează in 45 zile. Este un termen de decădere sau recomandare? Daca este de ... (vezi toată discuția)
Refuzul casei de pensii de a calcula pensia numai in baza carnetului de munca alex9691 alex9691 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu experienta dvs sau cu o informatie utila pentru a da de capat unei probleme greu de rezolvat. In luna Dec 2011 sora mea a ... (vezi toată discuția)