avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Refuzul Casei de Pensii de a calcula pensia numai in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Refuzul Casei de Pensii de a calcula pensia numai in baza Carnetului de munca

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu experienta dvs sau cu o informatie utila pentru a da de capat unei probleme greu de rezolvat.
In luna Dec 2011 sora mea a depus actele pentru calculul pensiei la limita de varsta pentru o persoana "singura pe lume", bolnav, nedeplasabil....
Casa de pensii X a emis o decizie ca sa inchida gura omului dar din cei 15 ani si 7 luni i-a luat in calcul numai 5 ani si 7 luni si i-a stabilit 0 lei pensie.

Omul are carnetul de munca in original depus iar casa de pensii nu+i ia in calcul inscrisurile fara adeverinte. Adeverinte nu are de unde sa ia pentru ca majoritatea intreprinderilor unde a lucrat s+au desfintat si in plus el are domiciliul la cateva sute de km de aceste foste locuri de munca.

Daca cineva dintre dvs mai stie unde trebuie sa se adreseze pentru adverinte la urmatorii fosti angajatori ii multumesc

1.Intreprinderea de Panificatie PIONIERUL BUCURESTI
2.Filatura de lana pieptanata BUBCURESTI
3.Intreprinderea industriala de stat Electroaparataj Bucuresti
4.Uzina mecanica fina Bucuresti
5.Cooperativa Mestesugareasca Electro-bobinaj Bucuresti
6.IIS Automatica Bucuresti
7.IIS Metalglobus Bucuresti
8.Intreprinderea Mecanica Campulung Musecel
9.Intreprinderea de Aparate Electronice de Mas. si Industriala BUcuresti
10.Intreprinderea 23 August Bucuresti
11.GSCFI Santierul Lotru Voineasa
12. GSCFI sectia Utilaje Transp Rm Valcea
13.ACMR Rm Valcea
14 MTTC- IADP Bucuresti Brigada Drumuri

Va multumesc mult pentru orice mica informatie care ma va ajuta sa lupt pentru acest om amarat.
Cel mai recent răspuns: alex9691 , utilizator 09:30, 11 Iulie 2014
Va rog sa specificati motivatia din decizia de respingere.Este prima data cand aud de asa ceva.Depuneti o cerere (sau trimiteti prin posta)la Arhivele Nationale din Bd.Regina Elisabeta nr.4,sect.5 Bucuresti,prin care cereti sa vi se comunice detinatorii de arhive pt.intreprinderile mentionate mai sus.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Valentin Mester, utilizator
1. - Casele de Pensie nu au de ce sa ceara adeverinte pentru inregistrarile din carnetele de munca, este un abuz din partea lor.
- Daca au dubii asupra unor inregistrari vor face ele, prin organele lor, investigatii sau vor solicita ajutorul altor institutii ale statului pentru a face investigatiile respective.

2. Spuneti care este motivul pentru care Casa de Pensii nu i-a luat in calcul anumite inregistrari din carnetul de munca.
Motivatiile sunt puerile si lipsite de bun simt...iar prin acestea se doreste sustragerea de la vre-un fel de raspundere.
CNP a judetului X a solicitat "Adeverinte cu golurile de productie"....ori asa ceva eu nu am mai auzit...cine sa elibereze un asemenea act.....
Pentru ca nu au dat curs recalcularii s-a facut contestatie in termen la CNP Bucuresti si de peste doua luni de zile nici-un raspuns... ba mai mult CNP Bucuresti acuza printr-o adresa ca omul nu a dat curs solicitarii CNP a judetului X.
E ceva de groaza cu unii functionari publici....s-au ofuscat ca omul a scris in hartiile de comunicare si solicitare a revendicarilor sale ca unii nu stiu carte, aplica legea dupa ureche ...nu stiu sa citeasca ...si ar fi bine sa lase pe altii care nu au loc de munca in locul lor....

Daca au trecut peste 60 de zile si omul nu a primit raspuns la contestatia sa de la CNP se poate adresa instantei pentru revendicarea drepturilor sale? Mentionez ca a indeplinit conditiile de vechime si varsta pentru pense la limita de varsta conform Legii nr 263 actualizata!

I s-a comunicat insa telefonic ca nu va beneficia de pensie retroactiv de cand are dreptul ci numi de cand depune adeverintele ori asa ceva este strigator la cer...omul moare ca niste birocrati fac ce vor in tara asta.

MII DE MULTUMIRI DOMNILOR Tudor Valeriu, Valentin Mester si celor care ma ajuta cu o idee si un gand bun...pentru inceput o sa ma adresez cu o solicitare Arhivelor Nationale din Bucuresti.
Buna seara!
Se poate adresa instantei pentru refuz nejustificat de rezolvare a unei cereri de asigurari sociale, art 153(f) din L263/2010, daca au trecut 45 de zile si nu a primit raspuns.
Va multumesc mult pentru raspuns!
Am trimis ulterior o scrisoare la Arhivele Nationale...am aflat unele date despre detinatorii de arhiva...am trecut prin mari peripetii...dar pana la urma I-au acordat pensia minima acestei personae ....chiar si din urma.....Traim in Romania. Mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime bazavan veronica bazavan veronica in cartea de munca nu s-a trecut sporul de vechime din anii 1992 1993 1994 si din aceasta cauza nu s-a luat in cosiderare la calculul pensiei intreprinderea ... (vezi toată discuția)
Arhiva trust constructii montaj bucuresti moraru852 moraru852 Buna ziua ! Unde pot gasii arhiva firmei Trust constructii montaj bucuresti?Socrul meu a lucrat acolo intre anii 1979_1983 si are nevoie de o adeverinta sa ... (vezi toată discuția)
Carte de munca chirilaelena_ro chirilaelena_ro Buna ziua, verisoara mea a lucrat la Centrul de calcul al Centralei Industriei Bumbacului din Soseaua Morarilor sector 2 pana in anul 1986 cand a plecat din ... (vezi toată discuția)