avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian40A

Activitate Adrian40A

Mulţumesc pentru informaţii insa cred ca in speţa prezentată de mine se aplică art. 268 lit e), unde spune ca termenul este de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune în cazul neexecutării CCM-ului sau a unor clauze ale acestuia.
Ordinul dat de conducere incalca un articol din ccm, motiv pentru care voi avea 6 luni pentru contestare. Iar dreptul la acţiune s-a născut atunci când a fost emis ordinul abuziv.
Va rog sa ma lamuriti care este termenul legal pentru contestarea in instanta de catre sindicatul reprezentativ, a uneidispozitii date de directorul societatii. Respectivul ordin incalca unul din articolele din CCM - ului in vigoare, aducand astfel prejudicii salariatului. Sindicatul a adus la cunostinta conducerii societatii printr-o adresa despre faptul ca ordinul este abuziv, nul si inaplicabil deoarece incalca articolul respectiv din CCM. Conducerea societatii nu a raspuns, motiv pentru care sindicatul trebuie sa anuleze respectivul ordin in instanta. Care este termenul in care poate sa o faca ?
Va multumesc.
Numita A. B cheama in judecata S.C. XYZ S.A. pentru neplata drepturi salariale. In prima instanta numita AB castiga si obliga pe S.C. XYZ S.A. la plata sumei de 10.500 lei in baza sentintei civile nr .../27 mai 2008 pronuntata de tribunal.
Numita AB executa prin poprire pe S.C. XYZ S.A la data de 24 iunie 2008 pentru suma de 105.000 lei
S.C. XYZ S.A. ataca sentinta de mai sus in apel si castiga, modificand astfel in parte sentinta in sensul ca reduce suma de primit la 6631 lei. Decizia irevocabila si pronuntata in 10 octombrie 2008.
Numita AB, la data de 20.10.2011 (data postei) primeste citatie in calitate de parat in proces cu S.C. XYZ S.A in calitate de reclamant pentru fond intoarcere executare. Diferenta intre suma executata si cea din apel.
Intrebare :
Actiunea depusa de S.C. XYZ S.A nu este tardiva si supusa institutiei prescriptiei extinctive ?
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie : Care sunt documentele ce trebuie depuse la judecatorie pentru modificarea statutului unui sindicat. Unde gasesc reglementat acest lucru ?
Răspuns la discuția Scoatere din productie
In situatia unui contract cu timp integral de munca ( 8 ore ) Pentru contract cu timp partial nu e obligatorie suspendarea C I M. Activitatea se poate desfasura cateva ore pe zi sau cateva ore pe saptamana in afara programului.
Ce lege reglementeaza modul cum poate fi scos din productie presedintele unui sindicat si modul cum poate fi platit si de catre cine. Codul munci permite acest lucru insa cine reglementeaza exact modul cum se face : suspendare contract, etc.
Multumesc