Ce lege reglementeaza modul cum poate fi scos din productie presedintele unui sindicat si modul cum poate fi platit si de catre cine. Codul munci permite acest lucru insa cine reglementeaza exact modul cum se face : suspendare contract, etc.
Multumesc
In situatia dumneavoastra este aplicabila legea 54/2003 - Legea sindicatelor, care la art. 11 prevede:
"ART. 11
(1) Pe perioada in care persoana aleasa in organul de conducere este salarizata de organizatia sindicala contractul sau individual de munca sau, dupa caz, raportul de serviciu se suspenda, iar aceasta isi pastreaza functia si locul de munca avute anterior, precum si vechimea in munca, respectiv in specialitate sau in functia publica detinuta, in conditiile legii. Pe postul acesteia poate fi incadrata o alta persoana numai cu contract individual de munca pe durata determinata.
(2) La revenirea in postul avut anterior persoanei aflate in situatia prevazuta la alin. (1) i se va asigura un salariu care nu poate fi mai mic decat cel ce putea fi obtinut in conditii de continuitate in acel post"
In situatia unui contract cu timp integral de munca ( 8 ore ) Pentru contract cu timp partial nu e obligatorie suspendarea C I M. Activitatea se poate desfasura cateva ore pe zi sau cateva ore pe saptamana in afara programului.
În urma scoaterii din producție, trebuie să mai inaintez, șefului meu un raport în care sa descriu principalele.activitati sindicale ce le-am făcut în timpul scoaterii din producție?
Legea sindicatului
Nashul
Eu am fost ales, de curind ca vicepresedinte al sindicatului soferilor din cadru societatii DISTRIGAZ SUD si nu cunosc dreptuirile care imi sunt conferite de ... (vezi toată discuția)