avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea sindicatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea sindicatului

Eu am fost ales, de curind ca vicepresedinte al sindicatului soferilor din cadru societatii DISTRIGAZ SUD si nu cunosc dreptuirile care imi sunt conferite de ..legea sindicatelor..si de aceea rog pe cei care ma pot ajuta in aceasta privinta.....multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Nashul , utilizator 19:14, 7 Noiembrie 2006
Membrilor organelor de conducere alese ale organizatiilor sindicale li se asigura protectia legii contra oricaror forme de conditionare, constrangere sau limitare a exercitarii functiilor lor.
In timpul mandatului si in termen de 2 ani de la incetarea mandatului, reprezentantilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de munca pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasa la aprecierea celui care angajeaza, decat cu acordul scris al organului colectiv de conducere ales al organizatiei sindicale.
Sunt interzise modificarea si/sau desfacerea contractelor individuale de munca, atat ale reprezentantilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, cat si ale membrilor acestora, din initiativa angajatorului, pentru motive care privesc activitatea sindicala.
Pe perioada in care persoana aleasa in organul de conducere este salarizata de organizatia sindicala contractul sau individual de munca sau, dupa caz, raportul de serviciu se suspenda, iar aceasta isi pastreaza functia si locul de munca avute anterior, precum si vechimea in munca, respectiv in specialitate sau in functia publica detinuta, in conditiile legii. Pe postul acesteia poate fi incadrata o alta persoana numai cu contract individual de munca pe durata determinata.

multumesc pt.raspuns si as dori sa aflu ...ce NR. s-au data de promulgare are aceasta lege asindicatelor
Legea nr.54 din 24.01.2003, publicat in Monitorul Oficial partea I nr. 73 din 05.02.2003. Intrare in vigoare la data de 05/02/2003. O gasesti la [ link extern ] >
Multumesc mult pt. informatie ,mi-a fost de mare folos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea marcelamateescu marcelamateescu Buna ziua, sunt presedinta comisie cenzori ( aleasa cu un mandat de 5 ani) la un sindicat si salariata in cadrul unei societati in care activeaza acest ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva ContSters9917 ContSters9917 In cadrul unei societati comerciale are loc concedieri colective.In cadrul unitati este constiuit un sindicat condus de un birou format din 5 membri. Pot fi ... (vezi toată discuția)
Restructurare in administratie aada73 aada73 In cazul unei restructurari in administratie, exista exceptii.Mai precis exista persoane care nu pot fi trimise acasa? Ma refer la cei care au functii in ... (vezi toată discuția)