avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Restructurare in administratie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Restructurare in administratie

In cazul unei restructurari in administratie, exista exceptii.Mai precis exista persoane care nu pot fi trimise acasa?
Ma refer la cei care au functii in sindicat, enumerarea lor.
Printre aceste persoane se numara si membrii fondatori ai sindicatului, cenzorii (revizorii) sau rezervele?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: aada73 , utilizator 14:47, 23 August 2009
Vedeti in Legea nr.54/2003 - legea sindicatelor, publicata în M.Of. nr.73/5 feb. 2003:

Art. 10. - (1) În timpul mandatului şi în termen de 2 ani de la încetarea mandatului, reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasă la aprecierea celui care angajează, decât cu acordul scris al organului colectiv de conducere ales al organizaţiei sindicale.
(2) Sunt interzise modificarea şi/sau desfacerea contractelor individuale de muncă, atât ale reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, cât şi ale membrilor acestora, din iniţiativa angajatorului, pentru motive care privesc activitatea sindicală.
(3) Sunt exceptaţi de la aplicarea prevederilor alin. (1) cei care au fost revocaţi din funcţiile sindicale de conducere deţinute pentru încălcarea prevederilor statutare sau legale.
(4) Dispoziţiile alin. (1)-(3) se aplică în mod corespunzător şi raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici.
Multumesc, dar raspunsul nu este concludent.Acest articol l-am citit, insa eu ma refeream la cu totul altceva.
Cine intra in categoria reprezentantilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale si in caz de restructurare, ce se intampla ?
Membrii fondatori , rezervele si cenzorii (revizorii), fac parte din reprezentanti ?
Numai membrilor organelor de conducere ale organizaţiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă pentru motive neimputabile lor ... Este vorba despre functiile de conducere prevazute in statutul sindicatului respectiv.
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
De acord, am inteles, este prevazut la art.10 ali.1 din legea sindicatelor, dar enumerati va rog cine sunt acesti oameni, care sunt acesti membri mai precis?
Functiile de conducere fiind....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea marcelamateescu marcelamateescu Buna ziua, sunt presedinta comisie cenzori ( aleasa cu un mandat de 5 ani) la un sindicat si salariata in cadrul unei societati in care activeaza acest ... (vezi toată discuția)
Conecediere ionigeo ionigeo Sunt lider de sindicat intr-o scoala. Postul de personal didactic auxiliar pe care l-am ocupat a fost restructurat. Directorul a avut grija sa restructureze ... (vezi toată discuția)
Legea sindicatului Nashul Nashul Eu am fost ales, de curind ca vicepresedinte al sindicatului soferilor din cadru societatii DISTRIGAZ SUD si nu cunosc dreptuirile care imi sunt conferite de ... (vezi toată discuția)