avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate ADRIAN CHELARU

Activitate ADRIAN CHELARU

Da ! Instantele de judecata prin jurisprudenta au impus operatorilor de telefonie mobila sa elimine acele clauze abuzive prin care,daca pleci de la ei si denunti unilateral contractul trebuie sa platesti o suma de bani care sa le acopere cheltuielile. Ei spun... niste cheltuieli interne, nu le definesc"
De exemplu, anumite clauze din contractele de telefonie mobila ii cer consumatorului sa "plateasca in caz de reziliere inainte de termen, o suma fixa, egala cu valoarea abonamentului inmultit cu numarul de luni ramase din contract".
Cine a semnat pentru 2 ani si vrea sa renunte dupa 6 luni, este obligat sa plateasca abonamentul pentru restul de 18 luni, adica circa 270 de euro.
O alta clauza abuziva este aceea care cere despagubiri in suma fixa pentru rezilierea contractului inainte de termen.
Buna ziua, recent am patit un lucru urat din partea unui transportator roman, am redactat o cerere catre instanta si am rugamintea sa-mi spuna si mie cineva la ce se incadreaza. O sa dau copy/paste direct din cerere sa puteti intelege despre ce este vorba
"In fapt la data de 02/09/2016 orele 11.35 am achizitionat On-line de pe site-ul companiei Atlassib cu plata prin card bancar, un bilet de calatorie din directia Galati / Romania catre Roma / Italia, cu plecare la data de 03.09.2016 orele 23:45.
La scurt timp, (orele 11.40) am primit un email de confirmare a platii pe care l-am atasat prezentei cereri insa nu am primit biletul de calatorie asa cum prevede regulamentul firmei Atlassib fapt pentru care, am telefonat la numarul de tip Call Center listat pe siteul companiei. Operatorul mi-a spus ca nu exista nici un bilet pe numele meu si ca ar trebui sa ma adresez agentiei Galati ale aceleiasi companii. Am telefonat agentiei Atlassib Galati care, mi-a spus ca, in data de 03.09.2016 la ora 23.30 sa fiu in statia atlassib pentru ca „soferii stiu despre ce este vorba”.
Am insistat atat telefonic cat si pe adresa electronica a companiei Atlassib sa primesc o copie a biletului de calatorie insa am fost refuzat, fapt pentru care am solicitat prin aceleasi mijloace de comunicare, anularea calatoriei si restituirea contravalorii biletului.
Astazi, 07.09.2016 am solicitat telefonic din nou restituirea contravalorii biletului de calatorie iar compartimentul contabilitate al firmei Atlassib mi-a comunicat ca, „politica companiei nu permite restituirea contravalorii biletelor anulate cu 72 de ore inaintea imbarcarii.” Am exolicat ca eu am achizitionat acest bilet in data de 02/09/2016 si urma sa plec la data de 03/09/2016 deci nu poate fi vorba de termenul de 72 de ore. Am comunicat deasemenea ca, desi am platit acest bilet, atat fizic cat si virtual acest bilet nu a ajuns la mine niciodata insa angajata Atlassib de la compartimentul contabilitate a refuzat categoric orice fel de discutie despre returnare. La scurt timp de la acesta convorbire am primit pe adresa de email biletul de calatorie din data de 02/09/2016, cu alte cuvinte, l-am primit dar cu 5 zile mai tarziu decat data stabilita pentru imbarcare.
Am citit cu atentie „Conditiile de calatorie Atlassib” afisate pe site-ul companiei care nu fac nici o referire la , nerestituirea contravalorii unui bilet in cazul in care titularul nu a ajuns niciodata in posesia acestuia ci doar, citez : „Orice intentie de renunţare la biletul de călătorie, se va anunţa in scris, cu minim 72 de ore înaintea plecării. În această situaţie, se va reţine 20% din contravaloarea biletului de călătorie neutilizat. Pentru biletul dus-întors se va reţine 30 %, din contravaloarea biletului de călătorie ÎNTORS, dacă s-a efectuat călătoria DUS. În caz de renunţare, după termenul de mai sus, nu se mai acordă nicio restituire. Pentru orice modificare a destinaţiei de călătorie, se va percepe o penalizare de 20 % din contravaloarea biletului de călătorie. După data şi ora programată pentru plecare, biletul devine neutilizabil.
Pentru biletele cumparate cu mai putin de 72 ore inainte de ora programata pentru calatorie, nu se acorda restituire.”
Domnule Presedinte, in termeni neacademici acest lucru se numeste teapa ! Acesti termeni si conditii se refera la „biletele cumparate cu mai putin de 72 ore inainte de ora programata pentru calatorie” insa eu nu am primit niciodata acest bilet ci doar mi s-a spus telefonic de la agentia Galati sa merg la autocar la ora imbarcarii ca „stiu soferii despre ce este vorba”.
La pct. 1 din termenii si conditiile Atlassib exista aceasta prevedere: „Procedura de cumparare a biletului se considera finalizata cu succes doar in momentul primirii pe adresa de mail indicata a mesajului care confirma efectuarea cu succes a platii. In absenta acestui mesaj, rezervarea facuta (atestata prin atribuirea codului de rezervare) se va anula automat in termen de 15 minute. Dupa primirea mesajului care confirma finalizarea cu succes a platii, va urma un mesaj care confirma comanda si un alt mesaj (al trei-lea) care contine atasat biletul de calatorie, care va trebui tiparit de catre client”
Vazand toate acestea, rog a dispune trimiterea in judecata a sus numitei si obligarea acesteia la restituirea contravalorii biletului atasat acestui email."
Ok dar vad ca speta merge la limita Constitutiei raportat la libera circulatie. In sentinta nu scrie ca nu are dreptul sa se angajeze unde vrea si nici ca i se interzice sa paraseasca tara....E clar ca angajatorul nu ii va da lunar 2-3 zile libere sa vina in tara sa semneze nu ?
Speta e urmatoarea: Un prieten, are o condamnare definitiva de 3.6 ani cu suspendarea executarii. Lunar merge si semneaza la tribunal. Pe timpul suspendarii trebuie sa se supuna urmatoarelor masuri de supraveghere:
a) sa se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probatiune de pe lânga Tribunal
b) sa anunte, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si întoarcerea;
c) sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;
d) sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.
Intrebarea este urmatoarea: Se poate angaja la o firma din Germania de exemplu ? Sau se poate angaja la o firma din romania care isi desfasoara activitatea in Germania ? Daca da, ce ar trebui sa faca iar daca nu de ce?
Răspuns la discuția tortura si jocurile operative
1.Legea pedepseste fara indoiala tortura sub toate formele ei insa nu vreau sa intru in detalii intr-ucat nu e cazul de fata.
Jocurile operative la care va referiti dvs, tehnic se numesc tactici de ascultare. Manualele de criminalistica prevad capitole intregi referitoare la tehnicile de ascultare. Phihologia judiciara in tehnica de ascultare are un rol foarte important in obtinerea probelor izvorate din declaratii. Astfel, faţă de învinuitul/inculpatul de rea-credinţă procedeul tactic trebuie să-l determine pe acesta să renunţe la tendinţa de minciună, de negare a faptelor şi să-l determine să recunoască adevărul; acest procedeu trebuie să aibă însuşirea de a surprinde, de a descumpăni, de a-l determina pe acesta să colaboreze şi în final să facă declaraţii sincere.
Alegerea tacticii pe care anchetatorul o va folosi are la baza atitudinea celui ascultat, varsta,antecedente penale,etc
Aceste tactici de care v-am vorbit mai sus nu fac parte din actele sanctionate de infractiunea de tortura.
2.Pentru amplasarea tehnicii de supraveghere este nevoie de un mandat emis de care un judecator la propunerea procurorului de caz insa aceasta nu constituie element al torturii.
Legea face referire la "producerea unei puternice suferinte fizice sau psihice asupra unei persoane in scopul obtinerii de...." Legiuitorul nu a distins modul in care se comite infractiunea intrucat, indiferent prin ce mod s-ar comite se urmareste de fapt scopul.
Probele reprezinta acea categorie juridica ce consta în anumite împrejurari, realitati, întâmplari denumite generic elemente de fapt care servesc la aflarea adevarului si realizarea scopului procesului penal, respectiv constatarea la timp si în mod complet a faptelor care constituie infractiuni, astfel ca orice persoana care a savârsit o infractiune sa fie pedepsita potrivit vinovatiei sale si nici o persoana nevinovata sa nu fie trasa la raspundere penala.
Categorie juridica distincta, mijloacele de proba pot fi definite ca fiind izvorul probei, adica acele mijloace care pun în evidenta proba prin care pot fi constatate elementele de fapt care pot servi ca proba în procesul penal Acestea fiind mijloace legale prin care se administreaza probele, mijloacele de proba au, deci, menirea sa descopere elementele de fapt care constituie probe.
Astfel, puteti transcrie fara probleme sms-urile pe hartie cu data / ora expedierii si sa le prezentati instantei.
Răspuns la discuția Concurenta neloiala
Daca va incheiati o polita de asigurare la un alt broker chiar nu e o problema. Daca insa "colaborati" in sensul ca deturnati clientela postei va incadrati la concurennta neloiala.
Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenţei neloiale şi a altor acte în domeniul protecţiei concurenţei interzice practicile de concurenţă neloială precum "denigrarea unui competitor sau a produselor/serviciilor sale, realizată prin comunicarea ori răspândirea de către o întreprindere sau reprezentantul/angajatul său de informaţii care nu corespund realităţii despre activitatea unui concurent sau despre produsele acestuia, de natură să îi lezeze interesele", dar şi "deturnarea clientelei unei întreprinderi de către un fost sau actual salariat/reprezentant al său ori de către orice altă persoană prin folosirea unor secrete comerciale, pentru care respectiva întreprindere a luat măsuri rezonabile de asigurare a protecţiei acestora şi a căror dezvăluire poate dăuna intereselor acelei întreprinderi".
Răspuns la discuția Politist criminalist
Echipa care merge pe teren si face CFL-ul (constatarea la fata locului) este formata din ofiteri si subofiteri iar daca infractiunea impune, sunt insotiti de procuror(i).
Salariile le gasiti in declaratiile de avere ale acestora, pe care le gasiti pe site-ul politiei romane si sunt publice.
Răspuns la discuția Acuzatie de delapidare
In conditiile in care el v-ar fi inmanat banii pe acea factura, dvs ar fi trebuit sa semnati de primire. Daca acea semnatura nu exista nu va faceti probleme. In cazul in care, cuvantul dvs este impotriva cuvantului celeilalte parti, "de regula" se procedeaza la aplicarea "indubio pro reo" - expresie folosită pentru a denumi regula potrivit căreia în caz de îndoială în legătură cu un anumit aspect al cauzei acea situaţie va fi interpretată în favoarea celui acuzat.
Răspuns la discuția DIPLOMA DE CALIFICARE PIERDUTA
Spitalul care v-a emis diploma va emite o adeverinta care tine locul diplomei. Acea adeverinta va trebui recunoscuta de catre directia muncii si implicit apostilata daca intentionati sa o folositi in afara romaniei