avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate onisca

Activitate onisca

Cand trebuie sa ma ma adresez instantei? Dupa ce se termina perioada de preaviz?(mentionez ca nici in perioada de preaviz nu ma voi duce la servici din lipsa activitatii firmei, aceleasi lucru fiind valabil si in peioada anterioara). Trebuie sa fiu atenta la anumite "detalii", ce anume trebuie sa semnez sau sa nu semnez ca sa fiu in legalitate vis a vis de acesta problema?
Daca in termeni amiabili nu se rezolva situatia si ei totusi refuza plata (salariului, plus compensatorii) situatia se poare rezolva doar in instanta? Din cauza lipsei de actvitate in firma in luna in care am fost reangajata nu am lucrat efectiv in firma nici o zi (lucru valabil atat pentru mine cat si pentru ceilalti cativa salariati ai societatii). Acest lucru le da totusi dreptul legal de a refuza plata salariului pe luna trecuta si pentru perioada urmatoare de preaviz?
Buna ziua Cu Aproape o luna in urma mi-am reluat activiatea după concediu creștere copil. Firma la care lucrez insa acum îmi sugerează ca din cauza lipsei de activitate sa intru in preaviz după care in somaj. Este legal acest lucru? Mai mult decât atât deoarece nu exista activitate in aceasta perioada se pare ca nici nu voi primi salariu pe luna in care am fost angajata si nici pe perioada preavizului. Ce pot sa fac in acest caz?
Va multumesc foarte mult!!!
Pe data de 12 03.2011 imi termin concediul de crestere copil si trebuie sa ma reintorc la vechiul loc de munca. Intrebarile mele sunt:
1. mai este valabila legea prin care angajatorul este obligat sa ma primeasca inapoi si minim 6 luni nu are voie sa imi desfaca contractul de munca? (stiu ca se discuta anularea acestei legi). Precizez ca firma in care am lucrat a trecut printr-o perioada de reorganizare (stiu ca a apelat la procedura de concordat preventiv) si au facut restructurari de personal.
2. Pot intra solicita sa intru direct somaj? In acest caz trebuie sa efectuez preaviz 20 zile lucratoare? Pentru a intra in somaj sub ce forma trebuie sa inchei CIM?(stiu ca daca imi dau demisia nu beneficiez de somaj).
3. Daca societatea are datorii la asigurrile sociale angajatul va fi afectat la intrarea in somaj?
4.Multumesc!!